Egyéb kategória

X-Faktor: Amikor nem a nézők döntik el, hogy ki kerüljön a döntőbe

Eljött az X-Faktorban az a pillanat, amikor hiába lehetett volna szavazni, hogy ki kerüljön be a döntőbe, orvul kicselezték őket.

vous - 2021.12.12.
X-Faktor: Amikor nem a nézők döntik el, hogy ki kerüljön a döntőbe

Akartam írni egy cikket arról, hogyan jósoltuk meg a döntősöket hetekkel ezelőtt egy korábbi cikkünkben. A győztes versenyzőnek 5 kritériumot szabtunk meg: fiatalos, egyedibb picit, Instagram kompatibilis, dalszerző és hímnemű.  Már fejben minden levezetés megvolt, minden szavazás egyre inkább a már felsorolt elméletet támasztotta alá. Alee 5/5 szempontnak felelt meg, Mehringer Marci is 5/5, Kocsis Paulina 5/4, viszont ezerszer jobb dalszerző náluk, szóval ezzel lehetett kompenzálni. Ferenczi Kamilla viszont hozzájuk képest bravúr énekes, de ezekben a kategóriákban nem jeleskedik.

Aztán elérkezett az elődöntő és minden megváltozott

Ugyanis a nézők eddigi viselkedése alapján gyűjtöttem össze a nyeréshez szükséges szempontokat, de egyszerűen nem számoltam azzal, hogy a mentorok az utolsó pillanatban szégyentelen taktikázásba kezdenek.

X-Faktor zsűri

Puskás Peti kijátszotta a rendszert ByeAlex legnagyobb bosszúságára.
Forrás:
RTL KLUB

A kritikus utolsó pillanatban Puskás Peti fején átsuhant, hogy meg kell hazudtolnia magát, hogy mentse a játékosát. Előtte nem sokkal még azt mondta, hogy Ferenczi Kamilla és Alee produkciója volt a legjobb, de amikor rájött, hogy az ő szavazatán múlik, hogy a nézők döntsék el, kik fognak a széken ülni: inkább nem kockáztatott. A tévé előtt ülők valójában teljesen feleslegesen szavaztak egész adás alatt, mint "ötödik mentor", hiszen sosem kérték ki végül a véleményüket a székekről. 

Puskás Peti lényegében megfosztotta a nézőket a döntéstől: Kényszerhelyzet alakult ki

A nézőknek ma egy olyan szavazást kellett megejteniük, ami igazából az utolsó adásra kellett volna, hogy maradjon. Dramaturgiai szempontból persze érdekesebb, hogy váratlan fordulat történt a döntő kapujában, és nem az előre megjósolt emberek kerültek be a fináléba. De jó az, hogy ennyire mesterkélten történt mindez?

A mentorok vágóhídra küldték Mehringer Marcit

Egyértelmű volt, hogy aki a veszélyzónába kerül Alee-val szemben, annak nincs sok esélye. ByeAlex teljesen jogosan volt ideges, mert Peti szavazta után eldőlt, hogy az egyik versenyzője úgymond jogtalanul, egy kiskapunak hála ki fog esni. Peti kijátszotta a rendszert. 

X-Faktor fiúk

Marci ezek után így se, úgy se nyerhette volna meg az X-Faktort.
Forrás:
RTL KLUB

Félreértés ne essék, nem gondoltam sosem, hogy Mehringer Marci jobb hangú énekes lenne, mint Ferenczi Kamilla. Nem gondolnám, hogy jobb dalszerző, mint Kocsis Paulina. Vagy nagyobb tehetség lenne, mint Alee. Viszont több ember kedvelte őt, mint akik tovább jutottak egyenes ágon. Mert az egy dolog, hogy Marci ezek után így se, úgy se nyerhette volna meg az X-Faktort, de a döntőbe bejutott volna.

A követői bázis alapján, hogy ha ma a nézők döntöttek volna, akkor Kamilla esik ki a versenyből.

Az elődöntő estéjén, ha valami objektív mérőszámot szeretnénk felmutatni, hogy ez mire alapozható, akkor a jelenlegi adatok alapján:

Instagramon:

Ferenczi Kamilla: 24.200 követő

Kocsis Paulina: 41.400 követő

Mehringer Marci: 59.700 követő

Alee: 126.000 követő

Legnézettebb zenei videójuk YouTube-on:

Ferenczi Kamilla: Nincs 

Mehringer Marci: 1,2 millió (5 hét alatt)

Kocsis Paulina: 2,8 millió (5 hét alatt)

Alee: 6,1 millió (5 hét alatt)

X-Faktor versenyzők

Kamillát állították volna fel a nézők, hiszen már számtalanszor vették el tőle a székes pozíciót.
Forrás:
RTL KLUB

A ZSHOW time YouTube-csatornán a velük készült interjúkra ennyien voltak kíváncsiak:

Ferenczi Kamilla: 27 ezer néző (1 nap alatt)

Mehringer Marci: 49 ezer néző (7 nap alatt)

Kocsis Paulina: 56 ezer néző (8 nap alatt)

Alee: 113 ezer néző (3 nap alatt)

A székes feladatnál nagyon nagy valószínűséggel Kamillát állították volna fel a nézők, hiszen már számtalanszor vették el tőle a székes pozíciót, Paulinát mindig megmentve. A mentorok még azt sem merték megkockáztatni, hogy a széket megszavaztassák a közönséggel.  Egyértelmű, hogy a nézők Alee-t leültették volna. Az eddigi szavazások alapján Kamilla alulmaradt volna bárkivel szemben a veszélyzónában, főleg Marci masszív, feltehetően tini lányokból álló táborával nem bírt volna el. 

Ezt Puskás Peti nagyon jól tudta, hetek óta ettől szenvedett, hogy hiába énekel csodálatosan a versenyzője, de a nézők nem szavaznak annyira rá.

X-Faktor élő show

Marcitól ellopták a döntőt a mentorok ravasz taktikzással.
Forrás:
RTL KLUB

A mentorok (főleg Peti és Laci) belenyúltak a menetbe, és miért ne tették volna, jó ideje próbálják ByeAlextől és versenyzőitől megszerezni a győzelmet. És bár valóban egy tehetségkutatóról van szó, most Gáspár Laci is kimondta élő adásban, hogy ez az X-Faktor, nem egy énekverseny, azt kell nézni, hogy kiben van potenciál. Jelenleg nem az a lényeg, hogy kinek van jobb hangja, hanem kit akartak volna többen az utolsó adásban látni.

De játszunk el a gondolattal, hogy mi lett volna, ha Alee, Marci és Paulina lesz a döntős, ahogy már nagyon régóta számítani lehetett rá.

Azt ma már láthattuk, hogy Marci kevés volt ahhoz, hogy Alee-tól elvegye a győzelmet. 

A Paulina és Marci közötti párbaj azért lett volna érdekes a második helyért, mert hiába van Marcinak több követője Instán, Paulina dalai sokkal nagyobb nézettségnek örvendenek YouTube-on. Épp ezért még akár csoda módon Alee-ra is fenyegetést jelenthet, de ha a rideg számokat nézzük, akkor egyértelmű, hogy Alee fogja bezsebelni a végső győzelmet. Amit valljunk be, már a mentorház idején sejteni lehetett. Megjegyezhető figura, megfogja a közönséget, van sztori mögötte és érdekes jelenség.

Marcitól ellopták a döntőt a mentorok ravasz taktikzással. Mert fontosabb volt, hogy a saját versenyzőjük bent maradjon, mint az, hogy a nézők kire lettek voltak inkább kíváncsiak. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!