Egyéb kategória

Ezért imádjuk Scarlett Johanssont, a Marvel-moziverzum Fekete Özvegyét

Scarlett Johansson neve legtöbbek számára a Marvel-filmeknek köszönhetően vált ismerőssé, a színésznő munkásságát viszont egyéb okokból is érdemes figyelemmel követni. Idézzük fel együtt legemlékezetesebb filmszerepeit!

vous - 2021.12.11.
Ezért imádjuk Scarlett Johanssont, a Marvel-moziverzum Fekete Özvegyét

Az amerikai származású színésznő filmjeit és munkásságát lehet szeretni, vagy épp nem szeretni, azt viszont nem vehetjük el tőle, hogy már Natasha Romanoff karakterének megformálása előtt is nagyot alkotott a mozivásznakon. 

Scarlett Ingrid Johansson 1984. november 22-én látta meg a napvilágot, Hunter nevű ikertestvérénél kereken 3 perccel korábban, New Yorkban. Édesapja, Karsten Johansson egy dán építész, édesanyja, Melanie Sloan pedig egy lengyel zsidó emigráns családból származik, és producerként dolgozott. Scarlett-nek ikertestvérén kívül még 3 testvére van. Scarlett édesapja révén amerikai-dán kettős állampolgársággal rendelkezik, édesanyja származása miatt pedig zsidónak vallja magát.

Legelső filmes főszerepét 12 évesen, 1996-ban játszotta a Manny & Lo című filmdrámában.

Scarlett Johansson

Manny & Lo (1996)
Forrás:
Manny & Lo

Színészi karrierjének beindulását, és a szélesebb körben megszerzett népszerűséget viszont az 1998-as A suttogó című filmnek köszönheti. Ebben a komolyabb hangvételű filmben Scarlett egy Grace nevű lányt játszik, aki súlyos balesetet szenved versenylovával. A történetbéli édesanyja viszont látja, hogy a lány és a ló között elválaszthatatlan kötelék alakult ki, így elhatározza, hogy megtesz mindent annak érdekében, hogy Grace újra lóra merjen ülni, a ló pedig ismét megbízzon az emberekben. Tanulságos és szívet melengető film, nem csak lovasoknak!

Felnőttként az áttörést a Leány gyöngy fülbevalóval és az Elveszett jelentés című filmek hozták meg neki.

Scarlett Johansson

Leány gyöngy fülbevalóval (2003)
Forrás:
Leány gyöngy fülbevalóval

Utóbbit Sofia Coppola, Francis Ford Coppola lánya rendezte, aki a fiatal Lauren Bacallhoz hasonlította Johanssont. Scarlett Johansson pedig innentől kezdve megállíthatatlanul tört előre a színészi szakmában, többek között olyan filmekben láthattuk őt, mint a Match Point, A sziget, A tökéletes trükk, A másik Boleyn lány vagy éppen a Lucy. 

Natasha Romanoff bőrébe legelőször a 2010-es Vasember 2. filmben bújt, azóta pedig 8 másik Marvel-filmben is megszemélyesítette az orosz kémet. 2021 júliusában pedig saját, önálló filmje is megjelent Fekete Özvegyként, ahol kicsit jobban megismerhetjük Natasha családját, háttértörténetét, és végre fény derült arra, hogy mi is történt pontosan Budapesten.

Karrierje két legnagyobb elismerését pedig Oscar-jelöléssel jutalmazták ugyanabban az évben, 2020-ban.

Scarlett Johansson

Jojo Nyuszi (2019)
Forrás:
Jojo Nyuszi

Az egyik a Házassági történet című dráma volt, ahol Adam Driverrel együtt játszották el egy válófélben lévő házaspárt. A másik jelölését Taika Waititi szatirikus drámája, a Jojo Nyuszi miatt kapta, ami a náci Németországban játszódik.

Azt talán már kevesebben tudják, hogy Scarlett a színészkedésen kívül modellkedik, és énekesnőként is tevékenykedik, 2008. május 20-án jelent meg első, saját zenei albuma „Anywhere I Lay My Head” címmel. Ez is bizonyítja, hogy egy sokoldalú tehetségről van szó, és csak remélni tudjuk, hogy a jövőben még több filmben csillogtatja meg tudását.

600

Névjegy

Név: Scarlett Ingrid Johansson

Született: New York, 1984. november 22

Szülei: Karsten Johansson és Melanie Sloan

Házastárs: Colin Jost

Gyermekei: Rose Dorothy Dauriac, Cosmo Jost

Magassága: 160 cm

Somogyi Petra

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.