Lélek

Karácsonyi eljegyzés? 10 lánykérési ötlet, amit jobb lenne hanyagolni!

Itt a karácsony, az ünnep, amikor évről évre sok ötlettelen férfi dönt úgy, hogy megkéri a szerelme kezét. Már ez önmagában óriási fantáziátlanságra utal, de lehet ezt még fokozni rossz értelemben!
vous - 2021.12.02.
Karácsonyi eljegyzés? 10 lánykérési ötlet, amit jobb lenne hanyagolni!

Ha nagyon romantikusan akarjuk nézni a dolgot, és miért ne tennénk, hiszen rengeteg hölgy álma, hogy egyszer gyűrűt húzzanak az ujjára, akkor ajánlatos, hogy a kedves vőlegényjelölt ne baltázza el a tökéletes pillanatot! Most nem arról lesz szó, hogy összességében mikor rettenetes ötlet megkérni egy nő kezét. Pár példa, hogy ne maradj kíváncsi: a férfi nem is akarja, csak a nő erőlteti; csak azért kéri meg, hogy hátha megmenekül a kapcsolatuk; a szülők erősködnek, és még sorolhatnánk…

Vegyük sorra az enyhén rossz ötlettől kezdve a közepesen borzalmason át az extrém katasztrofálisig, amikor jobb, ha egy férfi visszateszi a gyűrűt a zsebébe és inkább csöndben marad.

Rossz pillanatban rátörve

Éppen beteg a leendő menyasszony, másnapos, stresszes, kócos hajjal, kinyúlt mackónadrágban súrolja a kádat… bármilyen olyan helyzet, amikor nincs a legjobb formájában. A legtöbb nő szeretné, ha az eljegyzésén alkalomhoz illően lenne felöltözve és semmi nem rondítana bele a tökéletes pillanatba.

Születésnapkor

Persze, biztosan van olyan nő, aki örül egy ilyen születésnapi ajándéknak, de azért elég sok a buktatója. Privátban kérik meg vagy bulin a barátai előtt? Ha felülemelkedünk azon, hogy nem túl kreatív ötlet, tételezzük fel, hogy még bizonytalan a válaszban. Olyan kényszerhelyzetbe kerül, amikor az összes barátja árgus szemmel figyeli a reakcióját, így akár még akarata ellenére is belemegy, és csak később vallja be zokogva, hogy meggondolta magát. Plusz, ha valamiért elválik a pár útja, ezentúl a születésnapja erre fogja emlékeztetni hosszú évekig.

Karácsonykor

A karácsonyi lánykérés egy olyan fantáziátlanság és rizikósság, mint a születésnap, csak családdal is kombinálva a nézőközönséget, plusz, ha nem jól sül el, nemcsak a lány ünnepe, hanem az egész családé és a reménykedő vőlegényjelöltté is tropára megy. Ne így akard megúszni a karácsonyi ajándékot. Bónusz, ilyenkor annyian eljegyződnek, hogy teljesen az érdektelenségbe fog fulladni az egész a sok másik eljegyzett nőismerős miatt.

Forrás: Canva

Ennek alfaja a szilveszter éjszaka, ami szintén közel van a karácsonyi dömpinghez, valószínűleg sok ember előtt lesztek és meglehetősen részeg lesz mindenki. Milyen meghitt és átgondolt… Ilyet is láttam, hirtelen felindulásból, még gyűrű sem volt… De legalább volt indok még egy pezsgőt kibontani.

Más esküvőjén

Alapból jól hangzik, mindenki ott van, aki számít, szép ruhában vagytok, gyönyörű helyen, csak mondjuk ez a nap rohadtul nem másokról, hanem az ifjú párról kéne szólnia. Biztos mindenki látott már olyan videót, amikor az újdonsült feleség nem a szingli lányok közé dobja a csokrát, hanem odaadja egy konkrét személynek, aki utána egyből gyűrűt is kap a párjától. Elcsépelt és bármennyire is szépnek tűnik ez a jelenet, tényleg nem illik ellopni a show-t a friss házasok elől.

Ételbe rejtett gyűrű

Filmen lehetséges, hogy jól néz ki, de belegondoltál már? Könnyű lenyelni — ki akarja a jegyességét egy gyomormosással kezdeni — és maszatosan biztos nem fog olyan jól mutatni az a gyűrű. Ha pedig nem egy szakács az illető, akkor végképp nem értem, hogy miért kéne egy ilyen bugyuta és klisés ötletet ellopni?

Munkahelyen

Micsoda meglepetés hirtelen beállítani a munkahelyre egy csokor virággal és egy ragyogó gyűrűvel! Hát… vagy nem. Sokan azért nem az álomhelyükön dolgoznak, nem a legjobb emlékek fűződnek az irodájukhoz vagy egyéb létesítményhez, ahol tevékenykednek. Sőt, kiteregetni sem kell feltétlenül a munkahelyen a magánéletedet.

Plázában

Pláza, bevásárlóközpont, piac, tömött tér, gyorsétterem és egyéb igénytelen és személytelen helyen, ahol se romantikus környezet, se olyan emberek, akikkel meg akarod ezt a pillanatot osztani. Volt szerencsém pár kínosan alakult plázás lánykéréses videót látni… Mennyire jó, amikor esetleg felsül valaki, és ezt a felvételt idegenek fel is tudják tenni az internetre, nem igaz?

Hirtelen felindulásból, akár a nyílt utcán

Épp veszekednek, és a férfi ki akarja engesztelni a nőt? (Láttam már ilyet is, reggelre visszamondták az eljegyzést.) Csak hirtelen belehasít a kétségbeesett férfiba, hogy: most rögtön milyen jó ötlet lenne, és hogy örülne ennek a szíve választottja! Esetleg elsülhet jól a spontaneitás varázsa miatt, de nem mindegy, hogy a tengerparti séta vagy a Blaha aluljárójában tör rá a férfira a felismerés. Jobb néha rákészülni és átgondolni a dolgokat.

Nem személyesen

Remélem, hogy csak rossz pletyka, hogy valaki üzenetben, telefonon, esetleg valami küldött ajándékkal felturbózva kéri meg a leányzó kezét. Ne adj, egy jó kis videóhívás közben. Persze, a távkapcsolatok nehezek és adhatnak kivételre okot, de azért, ha nincs a pár két fele olyan messze egymástól, akkor tiszteljék már meg a nőt azzal, hogy elétérdepelnek…

Óriási kínos felirattal, amit lehetőleg az egész utca lát

Már megint csak a filmekben nézhet ki egyedül jól — vagy ott sem—, hogy elhúz egy repülőgép és kiírja az égre: Hozzám jössz feleségül? Mivel ez túl drága, ezért általában óriási plakáttal pótolják a romantikus gesztust. Nincs is jobb, mint a közértből hazafelé slattyogva meglátni, hogy mindenki ezt bámulja. Meg ez sem túl eredeti. Ennek már csak az a durvább változata, ha a férfi magára tetoválja a nagy kérdést…

Igazából ez mind kukacoskodás, ha a hölgy nagyon szereti a párját, akkor úgy is igent mond neki, ha egy trágyadomb kellős közepére térdepelt le a lovagja.

De azért jobb nem kísérletezni…

Ajánlott cikkek