Egyéb kategória

Lehetsz naiv, de ne magyarázd a tetteid a horoszkópoddal!

"Nem tehetek róla, én egy tipikus Skorpió/Bika stb. vagyok" - hallani sokszor ezt a mondatot, mintha ez mindenre alapul szolgálna. Nem, te szimplán csak egy megfoghatatlan dologra támaszkodva próbálod igazolni azt, hogy miért is viselkedsz idiótán!

vous - 2021.11.20.
Lehetsz naiv, de ne magyarázd a tetteid a horoszkópoddal!

Mindannyian ismerünk olyanokat, akik legszívesebben a bemutatkozásnál nem is a másik nevét, hanem inkább a születési dátumát szeretnék megtudni először. Akik néhány szám ismeretéből olyan mélyreható személyiségelemzést végeznek rajtad, amit Csernus is megirigyelne. És ami a legmegdöbbentőbb: ezt olyan komolyan gondolják, hogy akár kapcsolatokat is elutasítanak azért, mert számításaik szerint nem illenek össze.

Persze, ne legyünk álszentek, melyikünk ne nézte volna már meg munkába menet, hogy mi vár rá aznap a horoszkópja szerint, sőt, az aktuális randipartnerünkét is lecsekkoltuk, biztos, ami biztos. Bólogattunk már hevesen egy részletes csillagjegy elemzést olvasva, hogy ez mennyire igaz ránk. 

De tényleg eszerint kellene élni az életünket?

Miért várjuk remegve, hogy "pénz áll a házhoz", vagy utasítsunk el valakit azért, mert a csillagok szerint mi nem illünk össze? Miért könyveljünk el magunkban bizonyos tulajdonságokat mindenféle mélyebb megértés nélkül? Akárhogy is nézzük, 7 milliárd ember él a Földön, akiket egyszerűen lehetetlenség 12 csoportba beosztani, még akkor sem, ha figyelembe vesszük az aszcendensünket vagy azt, hogy mit főzött a születésük napján a szomszéd.

horoszkóp

Nem attól leszel vonzó vagy taszító, sikeres vagy szerencsétlen, hogy Bika, Szűz vagy Nyilas a csillagjegyed.
Forrás:
Canva.com

Ne legyenek illúzióink, a horoszkóp ugyanannyira az emberi hiszékenységre alapul, mint például a jóslás. Olyan általánosan vannak megírva az elemzések, mint az önsegítő könyvek lélekemelő mondatai: sekélyesek, és szinte bármilyen helyzetre ráhúzhatók, így mindenki megtalálja bennük a saját igazát. 

Találsz igazságokat például a Vízöntő horoszkópjában rád nézve. Igen, akkor is, ha Rák vagy. Egyszer próbáld ki!

Ráadásul sokakat hamis biztonságérzetbe ringatnak a zavaros hétköznapokban, azt éreztetve velük, hogy végül minden elrendeltetésszerűen történik, nekik aligha van beleszólásuk a történtekbe. Ez gyorsan motiválatlanná tehet bárkit, és elhitetik, hogy elég a babérjaikon csücsülve várni azt a bizonyos sült galambot.

Ha valamikor, manapság tényleg az átlagosnál is kiszámíthatatlanabb minden, természetes, hogy kapaszkodókat keresünk a sötétben való tapogatózáshoz. De a horoszkópot úgy tekinthetjük megalapozott útmutatónak az élethez, mint régen a "Szeret? Nem szeret?" játékot a pártaláláshoz. Nem attól leszel vonzó vagy taszító, sikeres vagy szerencsétlen, hogy Bika, Szűz vagy Nyilas a csillagjegyed. Ez csakis rajtad múlik!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.