Egyéb kategória

Asztrológia! Ámítás? Vagy van értelme a horoszkópok olvasásának?

Sokan hisznek benne, sokan kinevetik, de mindenkivel elfordult már, hogy meglepődött olvasás közben. Szinte magunkra ismertünk, vagy felkiáltottunk, hogy velem pont ez történt mostanában. de azt ne felejtsük el, hogy az előre jelzés, a várható események jóslása lenne a lényeg. Így is működik, vagy csak utólag látunk bele dolgokat?

vous - 2021.10.31.
Asztrológia! Ámítás? Vagy van értelme a horoszkópok olvasásának?

Az asztrológia mint sok egyéb más is, az ősi Mezopotámiából származik. Az itt élt őslakosság, a sumérok-akkádok már igen fejlett csillagászati ismeretekkel rendelkeztek, ami a későbbiekben is az asztromantika („csillagfejtés”) szolgálatában állt egészen az újkor végéig.
Ezeket az ismereteket a babilóniak, káldeusok vették át, fejlesztették tovább.
Az egyiptomi asztrológia is Mezopotámiából ered, amely a görögökön és a rómaiakon keresztül jutott el Európa népeihez. A görögöknél és a rómaiaknál az asztrológia (görög: αστρολογία) fogalma azonos volt az asztronómiával. Az antik asztrológia a római császárság alatt érte el virágkorát. Az asztrológia eredete egyértelműen misztikus gyökerekből táplálkozott.

Mivel a horoszkópot a jövő előrejelzési rendszerének nevezik, amely a csillagok helyzetétől és az állatöv jeleitől függ az adott időben , és azon a hiten alapul, hogy ez hogyan befolyásolja az emberek

Mivel a horoszkópot a jövő előrejelzési rendszerének nevezik, amely a csillagok helyzetétől és az állatöv jeleitől függ az adott időben , és azon a hiten alapul, hogy ez hogyan befolyásolja az emberek életét.

A szó, mint olyan, a latin horoscŏpus- ból származik , ez pedig a görög ὡροσκόπος-ből (horoskópos), amely azt jelenti: „aki megtartja az órát”.

Mint ilyen, ez egy nagyon népszerű elválasztó eljárás , amely szerint minden személy az állatöv jeléhez tartozik , amely meghatározza az egyes személyiség bizonyos jellemzőit. Mint ilyen, tizenkét állatöv jel van a föld, a levegő, a víz és a tűz elemeivel kapcsolatban. A jelek: Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Mérleg, Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő és Halak.

Másrészről, mint horoszkópot is, a Zodiacot ábrázoló grafikon jelölése , amelyre az asztrológusok támaszkodnak, amikor megjósolják. Mint ilyen, ez egy adott időben a bolygópozíciók grafikus ábrázolása. Az asztrológusok kidolgozásához matematikai és csillagászati ​​számításokat használnak.

Népszerûen azt az írást, amelybe beletartoznak az ilyen típusú jóslatok, horoszkópnak is nevezik . Általában megjelenik a folyóiratokban, például újságokban és folyóiratokban, valamint az interneten.

Számos ősi kultúra, például a kínai vagy a maja, naptáruk alapján horoszkópokat használt a csillagokkal kapcsolatos események előrejelző rendszerének létrehozására.

Nincs azonban bizonyíték a horoszkóp tudományos érvényességéről, ezért a szkeptikusok babonának tekintik, amely inkább az ezoterikához kapcsolódik.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.