Egyéb kategória

Hollywood-i luxus: Jason Statham csodaszép háza Malibuban

Jason Statham angol színész 2009-ben döntött a Malibu-i tengerparti ház megvásárlásáról. Nem befeketedésnek szánta, sokkal inkább egy élhető, hangulatos otthont varázsolt a klasszikus szörfházból. „Régóta voltam Los Angelesben, de csak arra gondoltam, ez az a hely, ahol élni szeretnék” – mondta Statham. Nem is lett másként, érdemes megnézni milyen jól sikerültek az akkori tervek.

vous - 2021.10.23.
Hollywood-i luxus: Jason Statham csodaszép háza Malibuban

Az alap nem volt ilyen csodás. „Egy igazán fáradt, régi szörfház”, írta le akkoriban: lepusztult és sóval permetezett, de gyönyörű környezetben, alacsonyan, a tengerparton. A Statham rövid időn belül megvásárolta, és gyorsan hozzáfogott egy alapos újjáépítéshez, amely megőrizte az eredeti és a legfontosabb építészeti elemeket. „Az eredeti jellemzők nagy része igazán vonzó volt” – mondja visszatekintve.

A kivitelezéskor nagyon odafigyeltek az anyaghasználatra, amit leginkább a ház fából készült részein érzékelhetünk: a padló belga tölgyfából készült, a lakás előtti terasz alapanyaga pedig burmai tikfa. Innen csak néhány lépés a privát strand, ami a természet képviselőit nem feltétlenül érdekli, de ez így van rendjén.

A négy fürdővel és hálóval felszerelt ingatlan értéke nagyot nőtt. Az egykori válogatott műugró, ugyanis a 12 évvel ezelőtti vételár közel dupláját, 19,950 millió dollárt, átszámítva valamivel több, mint 6 milliárd forintot kért a Fekete Házért.

Forrás:
youtube

Forrás:
youtube

Forrás:
youtube

Forrás:
youtube

Forrás:
youtube

Forrás:
youtube
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.