Egyéb kategória

Hollywood-i luxus: Jason Statham csodaszép háza Malibuban

Jason Statham angol színész 2009-ben döntött a Malibu-i tengerparti ház megvásárlásáról. Nem befeketedésnek szánta, sokkal inkább egy élhető, hangulatos otthont varázsolt a klasszikus szörfházból. „Régóta voltam Los Angelesben, de csak arra gondoltam, ez az a hely, ahol élni szeretnék” – mondta Statham. Nem is lett másként, érdemes megnézni milyen jól sikerültek az akkori tervek.

vous - 2021.10.23.
Hollywood-i luxus: Jason Statham csodaszép háza Malibuban

Az alap nem volt ilyen csodás. „Egy igazán fáradt, régi szörfház”, írta le akkoriban: lepusztult és sóval permetezett, de gyönyörű környezetben, alacsonyan, a tengerparton. A Statham rövid időn belül megvásárolta, és gyorsan hozzáfogott egy alapos újjáépítéshez, amely megőrizte az eredeti és a legfontosabb építészeti elemeket. „Az eredeti jellemzők nagy része igazán vonzó volt” – mondja visszatekintve.

A kivitelezéskor nagyon odafigyeltek az anyaghasználatra, amit leginkább a ház fából készült részein érzékelhetünk: a padló belga tölgyfából készült, a lakás előtti terasz alapanyaga pedig burmai tikfa. Innen csak néhány lépés a privát strand, ami a természet képviselőit nem feltétlenül érdekli, de ez így van rendjén.

A négy fürdővel és hálóval felszerelt ingatlan értéke nagyot nőtt. Az egykori válogatott műugró, ugyanis a 12 évvel ezelőtti vételár közel dupláját, 19,950 millió dollárt, átszámítva valamivel több, mint 6 milliárd forintot kért a Fekete Házért.

Forrás:
youtube

Forrás:
youtube

Forrás:
youtube

Forrás:
youtube

Forrás:
youtube

Forrás:
youtube
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.