Egyéb kategória

Turbózd fel az immunrendszered természetes csodaszerekkel!

Bizonyára sokan gondolkodtatok rajta így a tél végén, a tavasz és a tavaszi fáradtság közeledtével, vagy éppen egy betegség után lábadozva, hogy a sok szintetikus gyógyszer és vitamin helyett milyen természetes anyagokkal, ételekkel, italokkal erősíthetitek meg immunrendszereteket.

vous - 2021.02.05.
Turbózd fel az immunrendszered természetes csodaszerekkel!
tea kicsi

Forrás:
CANVA.COM

Általánosságban elmondható, hogy mivel friss szabadföldi gyümölcsök még nincsenek a piacon, a mindig kapható citrusfélékre, déligyümölcsökre, illetve a gyökerükben, gumóikban egész télre vitamint raktározni képes hazai növényekre alapozhatunk. Ilyenek a gyömbér, a fokhagyma, a cékla és társaik. Az ilyenkor kapható paprika ugyan nem azonos beltartalmi értékű a nyárival, mégis kapszaicin tartalma miatt fontos harcostársunk lehet a betegségek megelőzéséért folytatott küzdelemben.

Nem mindegy tehát mit eszünk, de legalább ilyen fontos a szervezetünkbe bevitt megfelelő mennyiségű folyadék, melynek azonban minősége sem közömbös.

A tiszta víz a legjobb szomjoltó és a méregtelenítésben is fontos szerepet játszik, de a téli időszakban még jobban esnek a különböző – lehetőleg gyümölcs alapú – teák, melyek közül a csipkebogyó forrázat a legvitamindúsabb. Meglepő módon a sportolók számára is hasznos lehet akár nap mint nap egy-egy deciliternyi vörösbor elfogyasztása, ami nem csak a vérképzésre, de az immunrendszer állapotára is jótékony hatással van. Számukra azonban természetesen fontosabb az kiizzadt sókat megfelelően pótolni képes jelentős vitamin és elektrolit tartalmú sportitalok fogyasztása.

Három kitűnő immunerősítő vitaminbomba receptet ajánlunk:

vitalitás turmix

vitalitás turmix
Forrás:
CANVA.COM

1. Vitalitás turmix: 
Hozzávalók:
· 2 érett banán
· 2 marék spenót
· 2 alma feldarabolva
· 1 ujjnyi gyömbér
A hozzávalókat turmixold össze ízlés szerint 2 dl vízben, tejben vagy rizstejben.

2. Valódi energizáló gyümölcstea
Hüvelykujjnyi gyömbért és 1 egész citromot vagy narancsot feldarabolva forrázzunk teaként, majd lehűtve mézzel ízesítve kitűnő immunerősítő üdítőt kapunk.

3. Életerő koktél
Csavard ki 1 citrom levét, vágj apróra 1-2 cikk fokhagymát, tégy bele késhegynyi vörös borsot és mindezt 1 evőkanál mézzel elkeverve ugyancsak kitűnő immunerősítő koktélt kapsz.

Ajánlott cikkek