Örök kedvenc és megunhatatlan desszert a palacsinta, melynek rendre helye van hétköznapi és ünnepi menüben. Ha palacsinta van, jókedv és öröm is van! Hát még egy ilyen rakott tortaváltozattal!
A palacsinta mindig siker, akármelyik változatát készítjük, a megsütött palacsintát ízlés szerint többféle töltelékkel tölthetjük meg, akár úgy is, hogy mindenki magának tölti a kedvencével.
De az egyszerű palacsintából készülhet egy kis rafinériával palacsintatorta is, ahogy nálam legutóbb. Kelt palacsintákat sütöttem kis élesztővel, a töltéshez diót és lekvárt hívtam segítségül, majd a tortát a rétegezés után sütőben sütöttem készre, végül pedig csokoládéval öntöttem le. Így nemcsak mutatós és finom, de akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét. Zserbóhangulatot idéz…