Egyéb kategória

Ha ezt az öt dolgot betartjuk, tisztelni fognak a munkahelyünkön

Munkahelye válogatja, mi a dresscode, vagyis nem, nem feltétlenül a térd alá érő szoknyára gondolunk, bár tény, hogy megítélésünket öltözködési szokásaink is befolyásolják. Hiába, a mellettünk dolgozó kollégák is emberek, nem lehet teljesen függetleníteni magunkat tőlük: így vagy úgy, véleményt formálnak rólunk, és ebbe beletartozik viseletünk is.

vous - 2019.08.24.
Ha ezt az öt dolgot betartjuk, tisztelni fognak a munkahelyünkön

Ennél azonban akad néhány fontosabb szempont, ami pozitívan hat megítélésünkre, és nem csak a főnökünk szemében.

pletyka

pletyka
Forrás:
Pexels

Megbízhatóság

Ha ránk bíznak egy munkát vagy elvállalunk egy faladatot, akkor kutya kötelességünk azt elvégezni. ha akadály merül fel a folyamat során, azt jelezzük – vagyis értésere adjuk a többieknek, hogy rajta vagyunk az ügyön. A sunyizás nem pálya.

Precizitás

Munkánkat jellemezze az adott feladat igényelte precizitás, ne csapjuk össze, ne maszatoljunk.

Ne toljunk át orvul feladatot másra

Ez tök egyszerű: ha az esti műszakos dolga a folyosó, a mosdó rendbekapása, akkor semmilyen indokkal ne csúsztassa azt tovább az utána következő embernek. Minimum nem illik.

Ne pletykáljunk.

Rövid távon lehet pont ezért fognak rólunk pletykálni, de hosszú távon megéri. Azt, aki tiszteli annyira kollégáit, hogy NEM csámcsog róluk a hátuk mögött, előbb utóbb tisztelni kezdik.

Kedvesség és udvarias kommunikáció

Mindig, minden szituban. Akkor is, amikor a bánatba kívánjuk a másikat, maradjunk nyugodtak, kedvesek és udvariasak. Ez hosszú távon a mi malmunkra hajtja a vizet, főleg, ha a kedves kommunikáció mellett határozottak, kitartóak és fegyelmezettek vagyunk. Ez erőre utal és belátják, hogy nem lehet minket olyan könnyen KIBILLENTENI az egyensúlyból, ami mindenképp tiszteletet parancsol.

Ajánlott cikkek