Egyéb kategória

A szalmakalap trendi és zöld

Hajlamosak vagyunk elfeledkezni az igazán természetes alapanyagokról - készítésük módja, a módszerek sem ismertek már annyira, pedig régen számos tárgy készült például a gabona szalmájából. Táskák, mindennapos használati tárgyak. Fejfedők is. Szalmakalap például, ami nem csak hazánkban, vagy Európában, de a világ gabonatermő vidékein régen és ma is trendi. Ráadásul a környezetvédelem elsőrangú alapanyag a szalma - hiszen éppen annyira tartós, amennyire kell. Nem tart ki egy életen keresztül, de foszlása egészséges és a maradványokat felszippantja, feldolgozza a természet, ahogy a növénytermesztés más ajándékait is, a rizs szalmáját, a pálmaháncsot vagy levelet is.

vous - 2019.08.20.
A szalmakalap trendi és zöld
Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.