Egyéb kategória

Egy olasz nagymama konyhatitkai

Sok olasz séf és szakács már kiskorában a magáévá tett fontos konyhatrükköket. Hála a nagymamáiknak vagy édesanyáiknak.

vous - 2019.08.08.
Egy olasz nagymama konyhatitkai

Laura Vitaleaz az egyik leghíresebb olasz gasztro-vlogger, akinek ezrek követik a sikeres YouTube-csatornáját, a Laura in the kitchentt. Laura a PopSugar oldalán három olyan jó tanácsot osztott meg, amiket még ő is a nagymamájától tanult, amikor gyerekként mellette kíváncsiskodott a konyhában.

Spaghetti alle vongole - kagylós spagetti

Spaghetti alle vongole – kagylós spagetti
Forrás:
Depositphotos

Nézzük, miket tanácsol Laura:

1. Legyen otthon mindig egy üveg olcsóbb és egy üveg jobb minőségű olívaolajad

Laura azt mesélte a PopSugarnak, hogy a drágább olajat kizárólag olyan speciális szószok készítéséhez használták már a szülei és a nagyszülei is, amelyeket nem kellett főzni (pl. a bazsalikomos pesto és bruschetta), vagyis ahol fontos, volt, hogy domináljanak és frissek maradjanak az ízek, míg az olcsóbb olajat főleg főzéshez használták, pl. olyan zöldségek párolásához, mint mondjuk a kelkáposzta.
 

2. Ne dobd ki a parmezán külső kérgét

Hanem rakd a fagyasztóba, és egy kisebb darabot tegyél bele a a levesbe, amikor azt elkezded főzni. Állítólag felszabadítja az ízeket, Laura saját bevallása szerint sosem hagyná ki ezt a lépést, amikor levest főz. Úgy véli, nélküle nem lesz olyan ízletes egyik levese sem.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.