Egyéb kategória

Gombapaprikás könnyedebben, gyors és diétás változatban

A gombapaprikás az egyik leggyorsabb magyaros kedvenc, házias, klasszikus, ami mindig jólesik, ha kicsit könnyebb ételre vágyunk. Azért a lisztes habarás és a mellé tálalt nokedli mégsem túl alakbarát, így most egy ennél diétásabb változatot mutatunk, hogy senkinek ne kelljen lemondania erről a gyors és kiadós finom fogásról.

vous - 2019.07.16.
Gombapaprikás könnyedebben, gyors és diétás változatban

A gomba szuper alapanyag, egész évben kapható, bárhol beszerezhető jó áron, fehérjében gazdag és kalóriaszegény, ráadásul nagyon sokrétűen felhasználható, így érdemes gyakran fogyasztani. A gombaleves mellett talán a pörkölt vagy paprikás a legnépszerűbb fogás belőle itthon, amit klasszikusan liszttel behabarva készítünk, de ez nyugodtan el is hagyható, és sovány tejföllel készítve, könnyű körettel tálalva diétás étrendbe is beilleszthető.

gombapaprikas-konnyedebben-gyors-es-dietas-valtozatban

gombapaprikas-konnyedebben-gyors-es-dietas-valtozatban
Forrás:
cookta.hu

Ebben a változatban hagyma helyett újhagymával készült, és nemcsak őrölt pirospaprika, de csíkokra vágott húsos kápia paprika is került bele, ami színben és ízben is gazdagabbá és egészségesebbé teszi, és alig jár plusz munkával. Selymes, melengető, és bár kevés alapanyag kell hozzá, mégis nagyon ízletes fogás, ami szűk fél óra alatt elkészül!

A cikk folytatását a Cookta.hu oldalán olvashatjátok!

Ajánlott cikkek