Egyéb kategória

Szállj vonatra, hogy csobbanj a tengerben

Ezen a nyáron kipróbálom, most már tényleg, mert évek óta fáj érte a szívem. Egy IGAZI, nagyon messzire szaladó vonatra szeretnék felülni, vagy egy olyanra, amiről nem szállok le Siófokon. És persze van ilyen. Van olyan vonat, amire felszállhatok a Keletiben éjjel és reggel már a vízbe ér a lábam.

vous - 2019.07.10.
Szállj vonatra, hogy csobbanj a tengerben

Több okom is van erre:

  • Mindenkinek jár, hogy életében egyszer kipróbálja, milyen az egész éjjel át tartó vonatozás. Nálam ez bakancslistás, pipálni akarok.
  • Imádok a tengerben fürödni, de mindazok, akikkek szívesen mártóznék…..vagy nincs autójuk, vagy idegenkednek a buszos utazástól, így remek alternatíva a vonat.
  • Alapvetően nem szeretem szórni a pénzt, a vonatos mininyaralással 2 éjjel szállásköltséget is megspórolok.
  • Kevés a szabadidőm, de egy olyan út, ahol nem csak a cél a cél, de az odáig tartó út is CÉL, na egy olyan simán belefér.
  • Élményvadász vagyok: a hosszú vonatozás garantáltan tartogat meglepetéseket és új ismeretségeket.
  • A vonatozás az egyik legkörnyzetkímélőbb, ZÖLD utazás, és ez nekem nagyon fontos szempont.
tengerpart nyár nyaralás pár

tengerpart nyár 
Forrás:
Unsplash / Toa Heftiba

Némi infó, ha ti is kedvet kaptatok arra, hogy levonatozzatok az Adriára:

Két vonatjáratot is indított ezen a nyáron a MÁV. Az egyik az Adria Experessz, ez a vonat Székesfehérváron, majd a Balaton déli partján, aztán Nagykanizsán át zakatol a tengerig. 18.55 kor indul a Keletiből Splitbe. A másik szuperjárat pedig az Isztria Expressz, amely a Déliből indul minden egyes nap 20.30 perckor.

Az árak változóak, de alapvetően olcsóbban kijöhetünk,mint ha autóval vágnánk bele a kalandba, főleg, ha csak helyjegyet vásárolunk és lemondunk a hálókocsik kényelméről. 

Ajánlott cikkek