Egyéb kategória

Nem csak a vércsoportod miatt imádnak téged a szúnyogok

A nyár minden csodájával együtt magával hozza a vakarózós, szúnyoghessegetős órákat is. A legszebb randit is el tudja rontani egy kitartó szúnyog támadása, aki csak és kifejezetten rád pályázik. A veled lévő társra rá se hederít. De miért?

vous - 2019.07.01.
Nem csak a vércsoportod miatt imádnak téged a szúnyogok

Azt régóta tudjuk, hogy a szúnyogok bizonyos vércsoportú emberek vérét előnyben részesítik, e szerint a 0-ás vércsoportú emberek vére a legvonzóbb a szúnyogok számára, utána jönnek a B vércsoportba tartozó "áldozatok", végül az A vércsoport az, amelynek tagjai viszonylag nyugodtan élvezhetik a nyári éjszakát, ha mellettük az övéktől eltérő vércsoportba tartozó emberek tartózkodnak. 

szúnyog

szúnyog
Forrás:
Pixabay

De tényleg viszonylagos a nyugalom, ugyanis a vércsoport mellett van még egy fontos tulajdonság, amely szinte megbolondítja a szúnyogokat. Ez pedig nem más: mint az anyagcsere.

Bizony, minél gyorsabba az anyagcseréd, annál valószínűbb, hogy a szúnyogok lecsapnak rád. A gyors anyagcseréjű embereknek ugyanis magasabb a széndioxid kibocsátása. A széndioxid pedig kifejezetten vonzza a szúnyogokat.

Persze csak a nőstényeket, mert amíg a hím egyedek vegetáriánusok, a nőstényeknek a petéik fejlődéséhez szükségük van egy bizonyos fehérjére a vérünkből.

Meg is szerzik azt, ha csak nem feded tested a megfelelő módon, vagy nem használsz (vegyszermentes) szúnyogriasztót.

Ajánlott cikkek