Egyéb kategória

Nem csak a vércsoportod miatt imádnak téged a szúnyogok

A nyár minden csodájával együtt magával hozza a vakarózós, szúnyoghessegetős órákat is. A legszebb randit is el tudja rontani egy kitartó szúnyog támadása, aki csak és kifejezetten rád pályázik. A veled lévő társra rá se hederít. De miért?

vous - 2019.07.01.
Nem csak a vércsoportod miatt imádnak téged a szúnyogok

Azt régóta tudjuk, hogy a szúnyogok bizonyos vércsoportú emberek vérét előnyben részesítik, e szerint a 0-ás vércsoportú emberek vére a legvonzóbb a szúnyogok számára, utána jönnek a B vércsoportba tartozó "áldozatok", végül az A vércsoport az, amelynek tagjai viszonylag nyugodtan élvezhetik a nyári éjszakát, ha mellettük az övéktől eltérő vércsoportba tartozó emberek tartózkodnak. 

szúnyog

szúnyog
Forrás:
Pixabay

De tényleg viszonylagos a nyugalom, ugyanis a vércsoport mellett van még egy fontos tulajdonság, amely szinte megbolondítja a szúnyogokat. Ez pedig nem más: mint az anyagcsere.

Bizony, minél gyorsabba az anyagcseréd, annál valószínűbb, hogy a szúnyogok lecsapnak rád. A gyors anyagcseréjű embereknek ugyanis magasabb a széndioxid kibocsátása. A széndioxid pedig kifejezetten vonzza a szúnyogokat.

Persze csak a nőstényeket, mert amíg a hím egyedek vegetáriánusok, a nőstényeknek a petéik fejlődéséhez szükségük van egy bizonyos fehérjére a vérünkből.

Meg is szerzik azt, ha csak nem feded tested a megfelelő módon, vagy nem használsz (vegyszermentes) szúnyogriasztót.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.