Egyéb kategória

Három szenzációs illat szúnyogok ellen

Legyen bármilyen kellemes is a nyár, egy-egy jó hangulatú partit is képes tönkre vágni a szúnyoginvázió. Egyre többen tartjuk azonban magunkat távol a vegyszerektől és keressük azokat a megoldásokat, amelyek egyszerre hatékonyak a probléma ellen, de a környezetet se károsítják. Találtunk is három illóolajat.

vous - 2019.06.23.
Három szenzációs illat szúnyogok ellen

Miért éppen illóolaj?

Mert természetes alapanyag, megfelelő higításban (ha csak nem vagy éppen az adott olaj valamely összetvőjére érzékeny), nem irritál, sőt még a bőrödet is ápolhatod vele.

citrom

citrom
Forrás:
cookta.hu

Szúnyogriasztásra se szabad soha 100% – os illóolajat használni, mert felmarhatják, irritálhatják a bőrt, a nyálkahártyát.

Tapasztalatok alapján a legjobb szúnyog elleni olaj: a citronella, vagyis a citromolaj, ami ugyan nekünk kifejezetten kellemes illat, a szúnyogok menekülnek előle. De a javasolt riasztóba még levendulaolaj valamint geránium is kerül. Illetve, ha nem idegenkedsz nagyon a teafaolaj szagától, akkor a levendulát vagy a gerániumot le is cserélheted vele.

Készíthetsz belőle valamilyen bázisolajból (akár repce, vagy napraforgó, esetleg mandula olaj felhasználásával) natúr szúnyogriasztót:

Hozzávalók:

  • 1 dcl semleges bázisolaj
  • 5 csepp citronellaolaj
  • 5 csepp levendulaolaj
  • 5 csepp geránium olaj/ vagy teafaolaj

Az egészet egy üvegcsében alaposan rázd össze. Azonnal használható a szuper szúnyogriasztó.A ruhával nem fedett területeket vékonyan kend be.

Ügyelj rá, hogy szembe, szájba, nyálkahártyára még véletlenül se kerüljön.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.