Egyéb kategória

Mennyei melengető szinte semmiből: póréhagymás-krumplis krémleves

Csípősebb időben nincs jobb, mint egy tál gőzölgő, forró leves, ami testet-lelket átmelegít, és szerencsére a krémleves-műfajban olyan egyszerű, gyors, kevés és olcsó alapanyagokkal készülőt is bőven találunk, mint amilyen a póréhagymás-krumplis krémleves. Tartalmas, tápláló, a hűvös esték legjobb melengető fogása!

vous - 2019.05.15.
Mennyei melengető szinte semmiből: póréhagymás-krumplis krémleves

A póréhagyma nem tartozik a legkelendőbb zöldségek közé, pedig fantasztikusan finom, ugyanolyan egészséges és jótékony hatású, mint a hagyma, csakhogy sokkal lágyabb, szelídebb az íze, főzés közben pedig kellemesen édeskéssé változik. Legértékesebb a fehér része, így olyat érdemes választani vásárláskor, hogy minél kevesebb zöldje és minél több húsos, feszes fehér része legyen, előkészítéskor pedig érdemes hosszában kettévágni, és a felső részen átöblíteni a rétegeket folyó víz alatt, mert egy kis homok vagy föld ott megbújhat.

porehagymas-krumplis-kremleves

porehagymas-krumplis-kremleves
Forrás:
cookta.hu

Ez a póréhagymás krémleves sokféle módon variálható, megbolondítható a főzés elején egy kis fehérborral, mint a klasszikus francia hagymalevesnél, vagy krémesíthetjük a végén tejszínnel, gazdagíthatjuk reszelt sajttal vagy akár parmezánnal, tálalhatjuk krutonnal, pirított magokkal vagy ropogósra sült baconnel, de alapváltozatban is nagyon finom, és szinte alig kell hozzá valami, mégis isteni…

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.