Egyéb kategória

Mennyei melengető szinte semmiből: póréhagymás-krumplis krémleves

Csípősebb időben nincs jobb, mint egy tál gőzölgő, forró leves, ami testet-lelket átmelegít, és szerencsére a krémleves-műfajban olyan egyszerű, gyors, kevés és olcsó alapanyagokkal készülőt is bőven találunk, mint amilyen a póréhagymás-krumplis krémleves. Tartalmas, tápláló, a hűvös esték legjobb melengető fogása!

vous - 2019.05.15.
Mennyei melengető szinte semmiből: póréhagymás-krumplis krémleves

A póréhagyma nem tartozik a legkelendőbb zöldségek közé, pedig fantasztikusan finom, ugyanolyan egészséges és jótékony hatású, mint a hagyma, csakhogy sokkal lágyabb, szelídebb az íze, főzés közben pedig kellemesen édeskéssé változik. Legértékesebb a fehér része, így olyat érdemes választani vásárláskor, hogy minél kevesebb zöldje és minél több húsos, feszes fehér része legyen, előkészítéskor pedig érdemes hosszában kettévágni, és a felső részen átöblíteni a rétegeket folyó víz alatt, mert egy kis homok vagy föld ott megbújhat.

porehagymas-krumplis-kremleves

porehagymas-krumplis-kremleves
Forrás:
cookta.hu

Ez a póréhagymás krémleves sokféle módon variálható, megbolondítható a főzés elején egy kis fehérborral, mint a klasszikus francia hagymalevesnél, vagy krémesíthetjük a végén tejszínnel, gazdagíthatjuk reszelt sajttal vagy akár parmezánnal, tálalhatjuk krutonnal, pirított magokkal vagy ropogósra sült baconnel, de alapváltozatban is nagyon finom, és szinte alig kell hozzá valami, mégis isteni…

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek