Húsvétkor sok családban bonyolultabb réteges, töltött, mázas, színes sütik készülnek, de valójában egy jóféle csokis süti is tökéletes a boldogsághoz és az ünnepléshez, ráadásul ez az egyszerű és gyors vajas tészta könnyűszerrel húsvétivá varázsolható egy kis dekorcukorral és csokitojással.
Puha, illatos, egyáltalán nem bonyolult, és akkor is nekiállhatunk, ha nem terveztünk sütögetést, mert valószínűleg minden megtalálható otthon hozzá. Egy igazi klasszikus, kevert vajas tészta, amit kakaópor és darált mogyoró varázsol ellenállhatatlanná, erről a párosról pedig régóta tudjuk, hogy verhetetlen és mindig sikert arat, gondoljunk csak a "piros mogyorósra" vagy a Nutellára…
Akkor lesz a legfinomabb, ha a egész mogyorónk van, amit egy száraz serpenyőben pár perc alatt illatosra pirítunk, majd konyharuhába öntve ledörzsöljük a héját, és langyosan ledaráljuk egy késes robotgéppel, mert így sokkal intenzívebb az íze és illata, de elkészíthető természetesen sima darált mogyoróval – de földimogyoróval, sőt mandulával is nagyon finom.