Egyéb kategória

Hangyariasztás gyengéden

Ha tavasz, akkor hangyák- tudjuk ezt régóta, és száz praktikával próbálkozunk minden évben. Mi összeszedtünk néhányat a természetes megoldások jegyében. Csakis olyanokat, amelyekkel se magunkat, se a környezetet nem károsítjuk, sőt a hangyák se lesznek áldozatok, csak éppen más irányba vonulnak tovább.

vous - 2019.03.19.
Hangyariasztás gyengéden

Mindehhez az kell persze, hogy figyeljük meg vonulási útjukat, jegyezzük meg milyen helyeket kedvelnek az otthonunkban. Még szép, hogy azokat, ahol egyébként élelmiszert tárolunk, hiszen ezért jönnek pont arra. Ennivalóért. Nos, ha megvannak a fő csapások, akkor azokat kell alaposan elbástyázni a következő szerekkel.

Ecet

Még véletlenül se a hangyákra kell önteni, csak és kizárólag a vonulási utat kell alaposan belocsolni ecettel – sok helyen az válik be, ha a küszöb mellett, a szekrények mögött, az asztal és polc lábak mellett bőségesen locsolunk. Már a szaga is elriasztja a hangyákat, az „ecet-tengerbe” meg egészen biztosan nem gázol bele.

Erős szagú illóolajok – fahéj, szegfűszeg, teafaolaj

Mindegyiktől ódzkodnak a hangyák, nem azért, mert annyira kellemetlen a szaguk, de összezavarja az általuk ismert szagtérképet, nem találják meg a kiszemelt élelmiszerforrást. Új helyet keresnek.

Cukros vizes csapda

Szivacsdarabokat mártsunk vízbe, aztán cukorba és a lakásba való hangyakapuk elé helyezzük azokat. Nem lesz miért bejönni a lakásba, ha már az otthonunkon kívül találnak csemegét – egészen biztosan a szivacsot lepik el.

Krétavonal

Ezt mi nem próbáltuk, de sokan esküsznek rá, hogy egy egyszerű fehér kréta képes „eltéríteni” a behatolókat. Állítólag nem szereti a krétaport, ahogy a sütőport, a szódabikarbónát és a hintőport sem. Ezekkel kapcsolatban azonban megoszlanak a vélemények, van aki esküszik ezekre a poros megoldásokra, más kifejezetten kevesli.

Egy tanácsot azonban érdemes betartani: az utolsó utáni pillanatig NE használjunk erős vegyszereket.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon