Egyéb kategória

Ezt az öt dolgot tedd meg, mielőtt beadod a jelentkezésed egy új állásra

Akár álmaid állásának megpályázása a cél, akár „csak” munkát keresel, a választott helytől függetlenül vannak olyan dolgok, amelyeket meg kell tenned, ha szeretnéd elnyerni a kiszemelt munkát, mégpedig az állásra való jelentkezés előtt:

vous - 2019.02.24.
Ezt az öt dolgot tedd meg, mielőtt beadod a jelentkezésed egy új állásra

 Világítsd át magad

Tüzetesen vizsgáld át közösségi oldalaid és töröld vagy rejtsd el azokat a fotókat, posztokat, amelyek rossz fényt vethetnének rád. Ügyelj rá, hogy a jelenlegi vagy múltbéli munkahelyeddel kapcsolatos negatív posztok is eltűnjenek.

Keres kapcsolódási pontokat

Vagyis keresd meg azokat az embereket, akik valamilyen módon kapcsolódnak a megpályázott cégekhez

Nem feltétlenül azért, hogy szóljanak az érdekedben egy-két jó szót…. nem erre gondolunk. Legalább olyan fontos az is, hogy informálódj alaposan, de tényleg nagyon alaposan az adott munkahelyről. Nem csak a nagykönyvben megírt infók fontosak (a cég online elérhető adatai, struktúrája, méretei, felépítése, célkitűzése, esetleges telephelyei stb), hanem a munkahelyi morál, a le nem írt elvárások, a cég belső kommunikációja, a cég „szokásai”, hagyományai, az esetleges jótékonysági megmozdulásai. Ezek ugyanis nem csak akkor hasznosak, ha már bekerültél, de már az állásinterjún beavatottnak tüntethetnek fel téged.

Frissítsd fel az önéletrajzodat, valamint fókuszáltan írd meg

Vagyis, ha különböző végzettséget és tapasztalatokat igénylő helyekre adod be, akkor az legyen az adott állásra hangolt. A kereskedelemben nem biztos, hogy pluszpont egy pedagógiai asszisztens végzettség és tapasztalat, míg a pedagógia területén se fontos, hogy egyébként üzletvezetői végzetséged van. Legyen átlátható, tiszta és fókuszált az önéletrajzod.

Frissítsd fel a ruhatárad

Egészen pontosan szerezz be néhány olyan darabot (ezt megteheted egy használt ruhaboltban is), amelyekben magabiztosan léphetsz színre (jelenhetsz meg, ha behívnak). Még véletlenül se előző este kapkodj a szekrény előtt. Legyen előkészítve néhány visszafogott szetted.

Tedd rendbe magad

Legyen ápolt a hajad, a bőröd, a körmöd. Ha azt hiszed ez nem számít, nagyot tévedsz. A jól ápoltság olyan szempont, amely sokat nyomhat a latban a szakmai érvek mellett.

Ajánlott cikkek