Egyéb kategória

Úton vagyok: Kézenfogva

Szállok le a vonatról. Előttem tipródó emberek. Szitkozódás. Van, aki halkan szűri fogai közt a szitkot, van aki hangosabb.

vous - 2019.02.21.
Úton vagyok: Kézenfogva

Mert lassú, a jelenlegi emberi türelemhez mérten lassú a haladás. Várni kell. Lépésről lépésre vánszorgunk. Itt egy könyék, ott egy hátizsák van útban. Oldalba bök, elakad. Düh és feszültség köde borít be mindent.

Elöl egy idős pár kecmereg keservesen. Túl magas a lépcső (erre sose lesz megoldás, tudom), de tényleg magas, még a fiatal térdnek is, nem annak a párnak, akik jóval hetven felett járnak. Miattuk (is) áll a sor, miattuk is lassú a haladás. De ők nem sietnek. Nem is tudnak. Próbálnak leszállni. És ami még feltűnőbb: EGYÜTT próbálnak leszállni. Kézen fogva. Nem engedik el egymás kezét. A bácsi fogja erősen a néni kezét. Nézem őket és akkor hirtelen bennem megszűnik a türelmetlenség. Én szeretném, ha az én kezemet is így fogná majd valaki. Ennyire féltőn. Ennyire erősen. Túl a hetvenen. A többi utas meg csak várjon türelmesen. Ne siessünk sehova.

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!