Egyéb kategória

#FatAtFashionWeek: Ezek a nők megmutatják, hogy a súlynak nincs köze a stílushoz

A New York-i divathéttel párhuzamosan indult útjára egy hashtag az Instagramon, amellyel valószínűleg nemcsak a divathetek alatt találkozunk majd a jövőben. A cél, hogy a teltebb lányok stílusos képeit fogja össze – szó szerint ellensúlyozva ezzel a kifutókon látható, többségében még mindig nagyon vékony modellek fotóit.

vous - 2019.02.17.
#FatAtFashionWeek: Ezek a nők megmutatják, hogy a súlynak nincs köze a stílushoz

A New York-i divathét tegnap, 2019. február 16-án ért véget, tíz napra magához láncolta a divat szerelmeseit. Bár a divat egyre inkább nyit afelé, hogy a modellek minél sokszínűbbek legyenek a kifutókon, még mindig többségében fehér bőrű, vékony lányok szerepelnek a bemutatókon. A divatszakma ráadásul már a 38-as méretet is plus size-nak tartja, míg például több európai országban is 42/44-es a nők átlagmérete.

Már ezzel is csak ritkán találkozni a kifutókon, az esetleges nagyobb méretekről pedig mintha mindenki megfeledkezett volna.

Kellie Brown divatblogger ezt elégelte meg, és kitalálta a #FatAtFashionWeek hashtaget az Instagramon. Olyan stílusos fotók gyűltek össze a hashtag alatt, amelyek bebizonyítják, hogy 38-as, sőt, 44-es méret fölött is öltözködhetnek az emberek. Sőt, jól érzik magukat a bőrükben, a ruháikban, magabiztosak, szépek, mi kell ennél több?

Talán csak az, hogy ne csak a divatmárkák, hanem a filmek, a sorozatok, a reklámok vagy a magazinok is rájöjjenek arra, hogy nem csak vékony és kecses lányok léteznek, hanem ennél sokfélébbek vagyunk – szerencsére.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.