Egyéb kategória

Nem hiszed el, milyen pici állatot neveztek el Arnold Schwarzeneggerről

Brian Brown amerikai rovarkutató, a Los Angeles megyei Természettudományi Múzeum munkatársa felfedezett egy új, aprócska, szabad szemmel szinte láthatatlan 0,395 milliméteres légyfajt. 

vous - 2019.02.06.
Nem hiszed el, milyen pici állatot neveztek el Arnold Schwarzeneggerről

Brown elmesélte, hogy annak idején vékonyka, vézna tinédzser volt, amitől nem érezte jól magát, de erőt adott neki Arnold Schwarzenegger önéletrajza, amiben leírja, hogyan lehet edzéssel, sporttal javítani a testünkön, valamint a sportoló életútja is, amely bizonyítja, hogy kitartással milyen óriási sikert lehet elérni. 

"Schwarzenegger nemcsak kulturális ikon és fontos személyiség a politikában.
Önéletrajza reményt adott, hogy vékony tinédzserként is javíthatok a testemen"
írta Brown.

Épp ezért az Amazonas-medence brazíliai részén legyet egykori példaképéről nevezte el Megapropodiphora arnoldinak. A másik ok az, hogy a legyecske első lábai nagyok és dudorosak, hasonlítanak az egykori testépítő karjaira.

Az egykori testépítő nem is késlekedett a válasszal:

Objektum doboz

Nem ez az első eset, amikor a színészről állatot neveznek el, 2002-ben fedezték fel az szintén izmos végtagpárral rendelkező  Agra schwarzeneggeri. Angelina Jolie nevét  – ENSZ-ben végzett munkája elismeréséül – egy pók, az Aptostichus angelinajolieae viseli. Találd ki kiről nevezték el a Pheidole harrisonfordi hangyafajt,  az Agra katewinsletae futrinkát, a Scaptia beyonceae böglyöt, vagy a Hyloscirtus princecharlesi nevű békafajt!

Ajánlott cikkek