Egyéb kategória

Csavart fánk egyszerűen – könnyű tésztával, ropogósan

Őrülten finom, könnyű és levegős tésztájú, ráadásul nagyon mutatós is ez a csavart fánk – fahéjas kristálycukorban meghempergetve a legjobb! A forma nemcsak csinossá teszi, de növeli is a ropogós külső réteget, kevesebb olaj is kell a sütéséhez, mint a szalagos fánkhoz, egyszerű elkészíteni, és ízlés szerint csokiszósszal, mogyorókrémmel vagy dzsemmel is tálalható, tunkolható.

vous - 2019.02.02.
Csavart fánk egyszerűen – könnyű tésztával, ropogósan

Itt a farsangi időszak, és ez a fánk szezonja is, és ha máskor nem is, ilyenkor mindenki megsüti legalább egyszer-kétszer ezt az isteni kelt tésztát. A jól bevált szalagos fánk mellett érdemes mindig valami újdonságot is kipróbálni, és ez a csavart változat biztos sikerre számíthat. Egyszerű, robotgép sem kell hozzá, nagyon könnyen formázható a tészta, és a

hosszúkás formájának köszönhetően jóval kevesebb olaj kell a sütéséhez, mint a klasszikus gömbölyded fánkoknál.

A jó fánknak annyi a trükkje, hogy hagyjunk a tésztának elég időt a kelésre, és jó meleg, de ne túl forró olajban süssük, majd szűrőkanálban alaposan csepegtessük le, így egyáltalán nem nehéz, hanem belül levegős, kívül finoman ropogós állagot kapunk, ha pedig még egy illatos fahéjas-kristálycukros borkot is kap, akkor lesz extrán finom és ropogós!

Csavart fánk – recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.