Egyéb kategória

Szokatlan módon büntette a bíróság az exbarátnőjét zaklató férfit

A 30 éves hawaii Daren Young és szerelme párkapcsolata véget ért. A férfi ezt nagyon nehezen fogadta el, ezért zaklatni kezdte exbarátnőjét, aki távoltartási kérelmet nyújtott be.

vous - 2019.02.02.
Szokatlan módon büntette a bíróság az exbarátnőjét zaklató férfit

Daren ezt sem tartotta be, három óra alatt összesen 144 alkalommal próbálta felvenni a kapcsolatot a nővel telefonhívások, és SMS-ek küldözgetésével A bíróság végül elítélte a férfit a tűvoltartási végzés megsértéséért és persze zaklatásért. A bírság és a közmunka mellett  arra kötelezték, hogy 144 nap alatt összesen 144 alkalommal próbálja meg helyrehozni hibáját, azaz ennyiszer üzenjen valami kedveset egykori szerelmének, de úgy, hogy közben nem ismételheti önmagát. – írta a Telegraph.

Nagyon fontos, hogy felismerjük, hol vannak a másik személy határai, akkor is, ha éppen egy párt alkotunk, vagy esetleg szakítottunk. Senkit sem szabad zaklatni – s ez alatt azt értjük, hogy kéretlenül üzengetünk, telefonálunk, vagy épp megjelenünk a munkahelyén. Legyünk a kapcsolat akármelyik szakaszában is, ez kínos helyzeteket teremt, és cseppet sem mutat vonzónak minket. A másik ilyenkor nem feltétlenül "értékeli a kitartásunkat" és győződik meg szerelmesen arról, hogy csakis ránk van szüksége.

Inkább ijesztő, ha a társunk függ tőlünk, ha nem alkot kerek egészet egymaga, s tőlünk várja minden boldogságát. Ha úgy érezzük, túlságosan fontos számunkra a partnerünk, akkor kezdjük el kutatni, milyen szükségletünk lapul emögött, és ha kell, kérjük szakember segítségét ahhoz, hogy helyrejöjjünk. Ha mi vagyunk zaklatás áldozatai, azonnal kérjünk segítséget. Szóljunk a családunknak, ne menjünk egyedül haza a munkahelyünkről, és ha kell, tiltsuk le a másik telefonszámát – s persze ne feledkezzünk meg a közöségi oldalakról sem. Ha a helyzet veszélyesnek látszik, kényelmetlenül érezzük magunkat, kérelmezzünk távoltartási végzést, mert annak birtokában a hatóság emberei is többet segíthetnek. 

Ajánlott cikkek