Egyéb kategória

Ekkora óriásokkal küzdöttek az ősemberek

Az ősemberek a megkövült lábnyomok szerint megküzdöttek olyan félelmetes teremtményekkel is, mint az óriáslajhár. nem lehetett egyszerű...

vous - 2019.01.29.
Ekkora óriásokkal küzdöttek az ősemberek

A kutatók tízezer éves lábnyomokra bukkantak Új-Mexikó egyik kiszáradt tavának medrében – írja a Science Advances. A nyomokból világosan kiderül, hogy nagy harc folyt az órási, 3,5 tonnát is leérő súlyú lajhárok és az emberek között. Bár a hatalmas állatok mára kihaltak, a nyomokból tudjuk, hogy az ember követte az állatot, valószínűleg azzal a céllal, hogy elejtse, majd a vad a hátsó lábára állva próbálta elkjergetni őket. Aki megúszta a hatalmas karmok érintését, az örömmel cipelhette haza a több hétre elegendő húsmennyiséget. Egyes szakértők szerint azonban nem a vadászat volt a cél, csupán az érdeklődés vitte az embereket az érdekes teremtmények után. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.