Egyéb kategória

Pikáns babos egytál sütőtökkel, kiadósan és egyszerűen

A sütőtök és a bab párosa elsőre szokatlannak tűnhet, de nagyon jól működik ez a két egészséges alapanyag együtt, némi fűszerrel kiegészítve. Szuper egytálétel készíthető velük gyorsan és egyszerűen, pikáns, melengető, nem mellesleg olcsó, és bármilyen diétába beilleszthető.

vous - 2021.09.01.
Pikáns babos egytál sütőtökkel, kiadósan és egyszerűen

Nagyon szeretjük az ilyen zöldséges, hüvelyessel gazdagított, egytálételként is fogyasztható ételeket, ami minimális munkával készül, laktató és egészséges, tele van rosttal, fehérjével, vitaminokkal és antioxidánssal, de a leglényegesebb, hogy tele van ízzel, kellemesen melengető és pikáns, ha pedig konzerv főtt babbal készítjük, akkor gyorsan is megvan.

Bár nagyon egyszerű ez a gyömbérrel, csilivel, fokhagymával és paradicsommal fűszerezett fogás, ami magában is megállja a helyét, tovább is gondolható, alakítható.

Süthetünk mellé tükörtojást, húsevőknek bacont vagy kolbászt, tálalhatunk mellé párolt rizst, tölthetjük tortillába, kínálhatunk hozzá görög joghurtot vagy tejfölt is. De akár készíthetjük egy kicsit szószosabbra, ragusabbra némi kókuszkrémmel lazítva a főzés végén. Rengeteg lehetőséget rejt ez az egészséges és egyszerű, isteni fogás!

Pikáns babos egytál sütőtökkel – recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek