Egyéb kategória

Citromverbéna a tavasz trendszíne – Legszívesebben már most viselnénk!

Azt már mindenki tudja, hogy 2019 színe az élő korall. A Pantone azonban egyetlen árnyalattal nem engedett bennünket útnak az új évben. Az egyik kedvencünk a citromverbéna névre keresztelt szépség, amely egy frissítő, üde, kellemes, hűvös szín. Olyan jól esik ránézni januárban, hogy legszívesebben már most viselnénk.

vous - 2019.01.13.
Citromverbéna a tavasz trendszíne – Legszívesebben már most viselnénk!

Ilyen a citromverbéna a Pantone szerint:

Objektum doboz

kerdojel

De mi az a citromverbéna?

A Dél-Amerikából származó gyógynövénynek kellemes, citromillata van. Elsősorban emésztési zavarok kezelésére használják, de idegi problémák vagy alvászavar esetén is bevethető. Sokáig szappanok és parfümök illatosítására használták csak. Spanyolországban – ahova a spanyol hódítók vitték be – Lujza-növényként is ismerik, mivel Mária Lujza spanyol királyné rajongott érte, nagyon szerette az illatát.

Ha bennünket kérdeztek, szerintünk a citromverbéna igazi különlegesség, amely végre egy kis fényt csempész a sötétségbe. Friss, üde fuvallatként gondolunk rá, amely meglibbenti a szoknyánkat, a pólónk alá fúj, amitől kacagni támad kedvünk. Legszívesebben táncra perdülnénk vele!

Szakmai szemmel nézve, a citromverbéna árnyalat a hideg színtípusoknak (tél és nyár) áll jobban, ezen belül is inkább a nyarak fogják szeretni, mert önmagában is elég nekik. A teleknek azért kelleni fog mellé valami élénkebb árnyalat is.

Szerintünk gyönyörűen mutat élénkebb citromsárgával, sötétkékkel, szürkével, fehérrel, világoskékkel, de még rózsaszínnel is.

Ha színtanácsadásról vagy a színtípusokról szeretnél többet megtudni olvassátok el ezeket a cikkeinket is:

Még néhány fotó, ha nektek is megtetszett ez az árnyalat:

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek