Egyéb kategória

Bombasztikus forró ital

Ha tél, akkor a legjobb vendégváró egy forró ital, ami a kinti hidegből betérve átmelegít testet-lelket, jókedvvel és derűvel tölt el, selymesen kényeztet. Az olasz Alpok síparadicsomában született bombardino épp ilyen, ráadásul több variációban is készíthetjük.

vous - 2018.12.31.
Bombasztikus forró ital

A bombardino alapja krémes és édes tojáslikőr, amit a legenda szerint brandyvel és kávéval kombinálva melegített össze, majd tejszínhabbal koronázva kínálta kitalálója, egy Genovából a hegyekbe költözött élelmes olasz fiatalember az egyik hüttében. A hidegből betérők olyan italt kértek, ami nem tea, nem kávé, de forró, édes és alkoholos. Olyan ütősre sikeredett a forró koktél, hogy bombasztikusnak találták a vendégek, így kapta az "il bombardino" nevet, és elterjedt nemcsak az olasz Alpokban, de Ausztiában és Franciaországban is átvették a síelők kényeztetésére, sőt már nálunk is egyre népszerűbb a téli szezonban.

Mint minden népszerű italnak, a bombardinónak is több variációja létezik, készülhet könnyedebben tejjel hígítva, ütősebben pedig kávéval, a brandy helyett pedig kerülhet bele rum vagy whisky is, a neve pedig ilyenkor változik:

  • a kávés – calimero (jó napot)
  • a rumos – pirata (kalóz)
  • a whiskys – scozzese (skót)
  • Új trendként pedig energiaitallal is készítik, no, úgy már igazi bomba lehet!

Nézzétek meg a receptet ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek