Egyéb kategória

A csajos dumapartik sztárja: forró csoki rummal, ami felvidít és oldottá tesz

Lágy, selymes, igazi csajos téli ital a forró csoki, egy kis rummal megbolondítva pedig dumapartihoz is ideális. Garantáltan mindenkit levesz a lábáról, felvidít és oldottá tesz, pedig csak egy kevéske alkohol van benne.

vous - 2018.01.08.
A csajos dumapartik sztárja: forró csoki rummal, ami felvidít és oldottá tesz

Ha jó minőségű csokoládéval készül, kellően sűrű és selymes, akkor igazi varázsital a forró csoki, szinte már desszertnek is beillik, és a csoki annyira jó barátságban van sokféle fűszerrel és ízesítővel, hogy a végtelenségig variálható. Alapfűszerei a vanília és a fahéj, de nagyon jól passzol hozzá a gyömbér, a kardamom, a csili és a szegfűszeg is, sőt a rózsabors és a csillagánizs is, a gyümölcsök közül pedig a narancs.

forró csoki

Lepjétek meg a barátnőiteket forró csokival, ne is akárhogyan!

Adni jó, de sokszor elmegy tőle a kedvünk, főleg, ha bemegyünk egy plázába, és türelmetlen vásárlókkal teli kacskaringózó sorok fogadnak bennünket. Ilyenkor kell megcsillogtatni rejtett, kreatív énünket és meglepni például a barátnőinket, kollégáinkat egy – ha nem is házi készítésű, de – házi csomagolású forró csokival!

Ha pedig felnőtteknek készül, a forró italt bátran feldobhatjuk valamilyen likőrrel vagy nemesebb alkohollal, de már egy kis rummal is csodásan illatos, egészen új ízvilágú, melengető és kényeztető finomsággá változik.

Ha csak az illatát szeretnénk, akkor érdemes először pár percig forralni a tejjel, hogy az alkohol elillanjon az italból, de ha ez nem szempont, akkor csak az utolsó percben adjuk hozzá a forró csokihoz.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek