Egyéb kategória

Bólé nagyon gyümölcsösen – a bulik legjobb itala

Ha vendégeket hívunk az év utolsó estéjén, hogy közösen köszönthessük az új esztendőt, akkor természetesen kell valami jó kis koccintanivaló is a finom falatok mellé. A bólé az egyik legjobb választás - egyszerű, mutatós, csak kirakjuk az asztal közepére, ráadásul jó előre elkészíthető.

vous - 2018.12.30.
Bólé nagyon gyümölcsösen – a bulik legjobb itala

A bólé tulajdonképpen egy hatalmas borkoktél, klasszikusan valamilyen bor, pezsgő, gyümölcs és likőr keverékével készül. Ha van egy nagyobb, gömbölyded üvegtálunk, akkor nagyon látványosan tálalható, a vendégeket pedig egy csapással önkiszolgáló üzemmódra állíthatjuk, nem nekük kell figyelnünk arra, hogy mindenkinek mindi legyen itala.

Mivel a bólé minden eleme variálható, rengeteg lehetőségünk van, hogy mit pakolunk bele.

Arra érdemes mindenesetre figyelni, hogy ne legyen túl erős, mert a különféle alkoholok egymás hatását felerősítik, így érdemes egy kicsit akár ásványvízzel is hígítani…

A bólénál fontos, hogy a bort a gyümölcsökkel ls at ízesítőkkel előre összekeverjük, és hagyjuk néhány órát, hogy az ízek összeérjenek, viszont a pezsgőt csak tálaláskor érdemes hozzáadni, hogy kellemesen friss és buborékos legyen. Ha öblösebb, szélesebb szájú pohárral kínáljuk, akkor könnyebben kieszegethető belőle a gyümölcs, és nemcsak finom, hanem már látványra is ünnepi.

Szilveszteri bólé recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek