Egyéb kategória

7 meglepő ok, miért lehetnek sötét karikák a szemetek alatt

Amikor észreveszitek azokat a bosszantó sötét karikákat a szemetek alatt, először az alváshiányotokat hibáztatjátok. A megfelelő mennyiségű alvás persze fontos, de nem a fáradtság a szem alatti karikák egyetlen oka. Több olyan dolog miatt is megjelenhetnek ezek, amire soha nem is gondolnátok.

vous - 2021.09.16.
7 meglepő ok, miért lehetnek sötét karikák a szemetek alatt

A Good Housekeeping összegyűjtött 7 meglepő okot, ami sötét foltokat eredményez a szemetek alatt.

  1. Genetika: vannak olyan örökletes körülmények, amelyek ehhez vezetnek.
  2. Az ekcéma miatti szemdörzsölés: míg maga az ekcéma nem vezethet a sötét karikákhoz, a szemviszketés miatti állandó dörzsölés viszont igen. A túlzott dörzsölés fokozott duzzadást, gyulladást és megrongálódott ereket eredményezhet a szem környékén.
  3. Allergia: az allergia gyakran kiváltja a szervezetben lévő hisztaminokat, amelyek az erek kitágulását eredményezik. Mivel a szemhéjunkon és a szemkörnyékén lévő bőr a test egyik legvékonyabb része, a duzzadt véredények ezt sötétebbé tehetik, mint az arc többi része.
  4. A sminketek irritációt okozhat: vannak, akiknél allergiás reakciókat válthatnak ki bizonyos sminktermékek, így előfordulhat, hogy az a termék, amit a sötét foltok elrejtésére használtok, épp fokozza a foltok megjelenését.
  5. Csontszerkezet: előfordul, hogy az arcszerkezetetek miatt mélyebben ülő szemeitek alatt árnyékok látszanak, ennek semmi köze a bőrhöz.
  6. Sötét színű vénák: ha a kék ereitek sötétebbnek látszanak, ezek miatt a szem alatti rész is sötétebbnek tűnhet.
  7. Káros napsugárzás: a szem környéke fokozottan ki van téve a káros napsugaraknak, így ha nem figyeltek oda a védelmére, az könnyen sötét karikákat eredményezhet.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.