Egyéb kategória

Viszlát, táskás szemek! – Így tüntessétek el az olimpiai ötkarikát a szemetek alól!

Mi más is juthatna eszünkbe az ötkarikás játékokról, ha nem a szemünk alatti – ötméteres – karikák?! Az elkövetkezendő hetekben lesz is belőlük elég, éjt nappallá téve fogunk drukkolni. A témából sosem elég, mindig van új a nap alatt!

vous - 2016.08.06.
Viszlát, táskás szemek! – Így tüntessétek el az olimpiai ötkarikát a szemetek alól!

Az alapozó nem egyenlő a korrektorral!

Az első és legfontosabb, hogy a szemünk alá NEM világosabb alapozót rakunk, hanem korrektort! Az alapozó textúrája különbözik a korrektorétól, más érzetet ad, és mivel a szem környéki bőr a legvékonyabb, vigyáznunk is kell rá, mit használunk. Ám mivel imádjuk, ha mindent egyszerre kapunk meg, ezért vannak termékek, amik könnyű állaguknál fogva alapozónak és korrektornak is alkalmasak.

Viszlát, fáradtság!

A másik fontos tudnivaló, hogy a korrektor mindig a bőr színénél 2-3 árnyalattal világosabb. Ezzel a fényhatással fogjuk tudni szépen formálni az arcot, és persze kiemeljük a tekintetet, tisztább lesz a szemünk, a fáradtságnak nyoma vész. Persze szükségünk van sűrűbb, a bőrünkkel megegyező színű korrektorra is, de azt az erős piros foltokra, pattanásokra rakjuk.

strand smink

Így ragyoghattok a strandon is, anélkül hogy lefolyna a sminketek

„Sok helyen olvasni, hogy nyáron hagyjuk a bőrünket lélegezni, ne sminkeljünk, mert a nagy melegben úgyis lefolyik a smink. Van benne igazság, de a kozmetikai ipar nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a nyári sminketeket is praktikusan és szívesen viselhessétek” – szól egy korábbi cikkünk, amiben elárulom, hogyan is sminkeljetek a hőségben.

ITT kiderül, melyik az a néhány tuti kellék, amit jó, ha beszereztek.

Már megint a genetika…

A következő fontos dolog, amivel meg kell barátkozzunk, hogy a karikák bizony sokszor genetikai eredetűek, a puffadtságot a korrektor nem fogja eltüntetni, arra más krémeket kell használnunk. A korrektor az elszíneződéseket, lilás, barnás, sötétebb foltokat hivatott világosítani, illetve színüket megváltoztatni. Hiszen nem elég, ha világosabb lila lesz a szemünk alatti karika… ezt a kékes elszíneződést ki kell egyenlítenünk.

Színre színt!

Az arcra való termékeket általában két színcsaládra tudjuk osztani:

  • sárgás-olívás
  • rózsás

A lilás, kékes karikákat és a nagyon sötét barnát a sárgás korrektor tünteti el a legjobban, a zöldes színt inkább a rózsás. Viszont az a helyzet, hogy biztosat innen a képernyő másik oldaláról nehéz mondani személyre szabottan, ki kell próbálni, melyik tünteti el a leginkább a saját táskáitokat. Ugyanis a sárgás korrektor sokszor hideg tekintetet ad, a rózsással sokkal kedvesebbnek fogunk kinézni – de nem biztos, hogy megfelelő számunkra. Sőt, hogy bonyolítsuk a helyzetet, időnként a kettő keverékét is szoktuk használni, más-más területre a szem környékén.

Aki biztosra akar menni, és sminkrajongó, több termékkel tudja elérni a tökéletes hatást. A nagyon lila, sötét karikákat először egy zöldes krémmel simítjuk, majd jöhet a sárgás korrektor és máris tovatűntek a kialvatlanság nyomai.

A szín mellett persze a textúra is fontos. Vegyük figyelembe, hogy vékony vagy vastagabb-e a bőrünk, mennyire rugalmas, ráncos, és hasonló „paraméterek”!

Kezdődjön a smink! 

Szerkesztőnknek, Nórinak egy natúr sminket készítettem, de előbb 3 különböző módon, 3 különböző termékkel tüntettem el az ő karikáit!

Forrás:
Molnár Anikó

Amire szükségetek lesz

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó
Ajánlott cikkek