Ünnepi illatú, puha és könnyű, igazi kényeztetés ez a gofri-változat, ami mézzel és mézeskalácsos fűszerkeverékkel készül. Tökéletes uzsonnára vagy lazázós, kuckózós reggelekre, nagyon egyszerű, és pihentetés nélkül süthető.
A legegyszerűbb gofri is pikk-pakk karácsonyi hangulatba hozható egy kis mézzel és illatos fűszerekkel, ebbe például cukor nem kerül, elég édességet ad neki a méz. Felvert tojáshabbal készül, így légiesen könnyű, a benne lévő vajtól pedig finom puha a tésztája, és a sütésnél sem kell kikenni, olajozni a gofrisütőt.
Ha egy jó kis forró csokit készítünk hozzá, akkor magában is tökéletes, de készíthetünk hozzá egy kis tejszínhabot vagy csokiszószt is, ha uzsonnára, desszertnek készítjük – isteni finom, és igazán ünnepi hangulatú!
Nézzétek meg a hozzávalókat és az elékszítést ITT!