Egyéb kategória

Készüljetek fel tudatosan az ünnepre!

Karácsonykor szinte minden tekintetben hajlamos az ember túlzásokba esni: a menüsor, az ajándékok, a dekoráció, a kiadások terén egyaránt. Ez általában jó sok stresszel jár, és egy kevésbé tudatos, kevésbé fenntartható ünnephez vezet. Az idei évben még változtathattok ezen.

vous - 2018.12.22.
Készüljetek fel tudatosan az ünnepre!

Sok haszontalan ajándék, tonnányi papír-, műanyaghulladék, és élelmiszermaradék – tegyetek érte, hogy idén ne így teljen az ünnep. Az Eco-Age megmutatta, hogy lehet ennél tudatosabban karácsonyozni. Ne feledjétek, az általatok tett kis lépések a környezet védelme érdekében másokra is hatással vannak.

Menüsor

  • Hulladékpazarlás ellen: az élelmiszer-hulladékok komoly problémát jelentenek karácsony idején, ezért győződjetek meg róla, hogy az ünnepek előtt, alatt és után nem dobáltok ki tökéletesen jó ételeket. Az ünnep után használjátok fel újra, készítsetek belőle új fogásokat, vagy amit lehet, fagyasszatok le, így később is élvezhetitek a finom fogásokat.
  • Ne túl sokat: ne essetek túlzásokba a mennyiségeket illetően.
  • Élvezzétek az ízeket: az ünnepi menü elfogyasztásakor a finom falatokra koncentráljatok, élvezzétek a különleges fogásokat.

Életstílus

  • Karácsonyi kártyák: az ajándékba kapott karácsonyi kártyákból készíthettek montázst, így nem a szemetesben végzik, hanem emlékként megőrizhetitek.
  • Ajándékcsomagolás: hasznosítsátok újra a régi csomagolópapírokat, vagy válasszatok környezetbarát csomagolást.
  • Ünnepi illatok: töltsétek be a szobát igazi, természetes karácsonyi illatokkal. Szegfűszeg, narancs, szerecsendió, csillagánizs – jobb, mint egy illatos gyertya.

Forrás:
depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.