Egyéb kategória

Készüljetek fel tudatosan az ünnepre!

Karácsonykor szinte minden tekintetben hajlamos az ember túlzásokba esni: a menüsor, az ajándékok, a dekoráció, a kiadások terén egyaránt. Ez általában jó sok stresszel jár, és egy kevésbé tudatos, kevésbé fenntartható ünnephez vezet. Az idei évben még változtathattok ezen.

vous - 2018.12.22.
Készüljetek fel tudatosan az ünnepre!

Sok haszontalan ajándék, tonnányi papír-, műanyaghulladék, és élelmiszermaradék – tegyetek érte, hogy idén ne így teljen az ünnep. Az Eco-Age megmutatta, hogy lehet ennél tudatosabban karácsonyozni. Ne feledjétek, az általatok tett kis lépések a környezet védelme érdekében másokra is hatással vannak.

Menüsor

  • Hulladékpazarlás ellen: az élelmiszer-hulladékok komoly problémát jelentenek karácsony idején, ezért győződjetek meg róla, hogy az ünnepek előtt, alatt és után nem dobáltok ki tökéletesen jó ételeket. Az ünnep után használjátok fel újra, készítsetek belőle új fogásokat, vagy amit lehet, fagyasszatok le, így később is élvezhetitek a finom fogásokat.
  • Ne túl sokat: ne essetek túlzásokba a mennyiségeket illetően.
  • Élvezzétek az ízeket: az ünnepi menü elfogyasztásakor a finom falatokra koncentráljatok, élvezzétek a különleges fogásokat.

Életstílus

  • Karácsonyi kártyák: az ajándékba kapott karácsonyi kártyákból készíthettek montázst, így nem a szemetesben végzik, hanem emlékként megőrizhetitek.
  • Ajándékcsomagolás: hasznosítsátok újra a régi csomagolópapírokat, vagy válasszatok környezetbarát csomagolást.
  • Ünnepi illatok: töltsétek be a szobát igazi, természetes karácsonyi illatokkal. Szegfűszeg, narancs, szerecsendió, csillagánizs – jobb, mint egy illatos gyertya.

Forrás:
depositphotos
Ajánlott cikkek