Egyéb kategória

Vigyázzatok, ezek az ünnepi növények veszélyesek a házi kedvenceitekre!

A háziállatok általában bármit megrágcsálnak és megkóstolnak: cipőt, füvet, botokat, dobozokat. Ez az ünnepek környékén különösen veszélyes, amikor tele az otthonotok karácsonyi dekorációval, és szezonális növényekkel. A fagyöngy, a magyal és a karácsonyfa is veszélyt jelenthet négylábú barátaitokra.

vous - 2021.11.28.
Vigyázzatok, ezek az ünnepi növények veszélyesek a házi kedvenceitekre!

Amikor növényeket visztek a házba, fontos előtte ellenőriznetek, hogy veszélyesek-e a házi kedvenceitekre nézve – tanácsolja a Good Housekeeping oldalán Tina Wismer orvos igazgató.

Az ünnepi szezonban sok olyan növény van, ami kedvenceitekre nézve veszélyes.

Ezekre figyeljetek, ha háziállatot tartotok:

  • Fagyöngy

Ha kedvencetek akár egy falatot is eszik belőle, hányást, letargiát okozhat, és érdemes állatorvoshoz fordulnotok vele.

  • Magyal

A fagyöngyhöz hasonló hatású.

  • Fenyőfa

Nagy mennyiségben okoz problémát, főleg hányást, de a sok fenyőtüske is ártalmas. Ügyeljetek a díszekre is, a csillogó karácsonyfadíszek ugyanis nagy csábítást jelentenek a kutyák és a macskák számára. Ezek összetörve meg is sérthetik kisállatotokat.

  • Liliom

Mérgező a macskák számára.

  • Amarillisz

Hányást és alacsony vérnyomást eredményezhet.

  • Mikulásvirág

Néhány levél elfogyasztása csak enyhe gyomorpanaszokat okozhat.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.