Egyéb kategória

Tennétek valamit a globális felmelegedés ellen? Fogyasszatok hüvelyeseket!

A növénytermesztés kevesebb káros hatással van a környezetetekre, mint az állattenyésztés, azonban a növények közül is van, ami kiemelkedő a fenntarthatóság szempontjából. Ezek a hüvelyesek. Megmutatjuk, milyen előnyökkel jár a termesztésük, fogyasztásuk.

vous - 2020.11.12.
Tennétek valamit a globális felmelegedés ellen? Fogyasszatok hüvelyeseket!

Miközben még mindig vita van arról, hogy a hús jó-e az egészségünkre, a környezetünkre gyakorolt ​​hatása tagadhatatlan: a vizsgálatok azt mutatják, hogy a hústermelés az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának jelentős emelkedéséhez vezetett. A növényeknek viszont gyakorlatilag nincsen szén-dioxid kibocsátása. Azonban nem minden növény egyforma, vannak olyanok, amelyek fenntartható előnyei nagyobbak, mint másoké – írja a Mind Bodygreen.

Ilyenek például bizonyos hüvelyesek, mint a csicseriborsó, a lencse, a száraz borsó és a bab.

Ezek a növények azon túl, hogy egy csomó növényi fehérjét és rostot tartalmaznak, olcsóak, és az egyik leginkább környezetbarát élelmiszerek.

A hüvelyes növények a talaj termékenyebbé tételét is lehetővé teszik, csökkentve a műtrágya szükségességét. Egészséges és változatos gazdálkodási rendszert támogatnak, ahelyett, hogy nitrogén-műtrágyákra lenne szükségük a növekedésük érdekében, a levegőtől és a talajtól nitrogént fognak be, és visszaadják a talajba. Nem is beszélve arról, hogy szárazságtűrőek, tehát víztakarékosak. Sok különböző éghajlaton termeszthetőek.

Tehát mit tehettek fogyasztóként, hogy támogassátok ezt a fajta mezőgazdaságot?

Egyszerű! Vásároljatok és fogyasszatok több hüvelyes növényt, hiszen ezek is sokféleképpen elkészíthetőek.

Fűszeres sült csicseriborsó egészséges nassolnivaló

Fűszeres sült csicseriborsó egészséges nassolnivaló
Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.