Egyéb kategória

Snickers parfé

Nem szokványos téli desszert a parfé, de az év végi nagy lakmározások közepette nagyon jól tud esni egy kis hűs, gyomornyugtató, krémes és lágy fagyiféle, szó szerint is jól csúszik, nem mellesleg előre elkészíthető, és bármikor előkapható a fagyasztóból, ha szükség lenne egy kis extra finomságra... Ez a Snickers parfé tuti siker, a karamell, csoki és mogyoró kombó még ünnepi is, ráadásul nagyon egyszerűen elkészíthető!

vous - 2018.12.14.
Snickers parfé

Finom krémes, nem kell hozzá fagyigép, gyorsan és pofonegyszerűen elkészíthető ez a parfé, aminek az alapreceptje ráadásul rengeteg módon variálható ízesíthető. A két fő összetevője a tejszín és az édes sűrített tej, ez a kettő nagyon krémesre, habosra felverhető, fagyasztás közben is megmarad a krémessége, és ha kellően zsíros tejszínt használunk hozzá, akkor nem lesznek benne jégkristályok. Arra kell csak figyelni, hogy jó hidegre hűtött tejszínnel dolgozzunk, akkor biztosan felverődik!

A lágy vaníliás alaphoz nagyon jól passzol a csoki és a karamell, illetve a ropogós magok – bele is forgathatjuk fagyasztás előtt, de akkor igazán mutatós, ha a tetejére pakoljuk ezeket a kiegészítőket félig fagyos állapotban, a karamellt pedig tálalás előtt készítjük, az már nagyon hamar megvan, és ízlés szerint mindenki annyit locsol a hűs desszertre, amennyit szeretne.

A receptet nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek