Egyéb kategória

Ez történik a testetekkel menstruáció alatt

Mindannyiunknak megvan a magunk baja a menstruáció alatt, de egy kicsit jólesik az a tudat, hogy nem vagyunk egyedül. Íme a legjellemzőbb tünetek, amik általában mindenkinél előfordulnak havonta egyszer néhány napon keresztül.

vous - 2018.12.11.
Ez történik a testetekkel menstruáció alatt

Amikor arról beszélünk, hogy ki hogyan éli meg a menstruációt, általában a hasi görcsök és egyéb fájdalmak jutnak eszünkbe, pedig ennél sokkal több tünetet figyelhetünk meg magunkon az alatt a néhány nap alatt. Illetve már előtte is jelentkezhetnek olyan jellemző tünetek, amikből következtethetünk arra, hogy hamarosan megjön az esedékes havi menzeszünk.

A testi tünetek egyébként a hormonháztartásunk megváltozásával vannak összefüggésben. Például az ösztrogénszintünk megemelkedik a ciklus alatt. Ezek a változások többnyire nem kellemesek – magyarázta dr. Kelly Kasper nőgyógyász.

Testi tünetek a menstruáció alatt

  • A kognitív képességeink csökkennek – ez nem jó hír, de legalább van egy újabb mentségünk, ha a sütőben felejtenénk a vacsorát.
  • Jobban kívánjuk a szexet – ez viszont nem olyan rossz dolog. Ha nem is szeretkezünk a menzeszünk alatt, azt a pár napot ki lehet bírni valahogy…
  • Megduzzad az ínyünk – a szájüregproblémák sem kellemesek sajnos, de azért jó tudni, hogy ez is lehet az okuk.

Nézzétek meg a többi tünetet is!

Forrás:
unsplash/kinga-cichewicz
Ajánlott cikkek