Egyéb kategória

Ez a bolondos szokás boldogabbá teheti a párkapcsolatotokat

Ti hogyan becézitek párotokat? Bárhogy is teszitek, tudnotok kell, hogy ez a szokás jó hatással van a kapcsolatotokra. A becenevek a titkos szeretet nyelvetek részét képezik, számotokra mély jelentőséggel bírnak, és játékosságot is visznek a párkapcsolati életetekbe.

vous - 2018.12.02.
Ez a bolondos szokás boldogabbá teheti a párkapcsolatotokat

A Mind Bodygreen számolt be arról a tanulmányról, mely szerint azok a párok, akik különböző állatnevekkel becézik egymást, boldogabb párkapcsolatban élnek, mint azok a párok, akik nem teszik ezt. Ez az állítás hasonlóan igaz azokra a párokra is, akik valamilyen becenéven szólítják egymást. Ők is nagyobb valószínűséggel elégedettek a kapcsolatukkal.

Azt hiszem, ez egy igazán emberi, természetes viselkedés, hogy nyelvet a saját formánkra alakítjuk – mondta Dr. Carol J. Bruess Ph.D., egy olyan kutató, aki a család- és kapcsolattartást tanulmányozza.

A becenevek fejlődnek, ha becenevekkel illettek valakit, azáltal szimbólumokkal ruházzátok fel.

Más szóval, a becenevek egy olyan belső világ részét képezik, amelyet két ember egymás között hozott létre, amelyik teljesen privát. Ez olyan, mint egy titkos szerelmes nyelv. Ezért van az, hogy amikor a kívülállók hallják ezeket a szavakat, általában kényelmetlenül érzik magukat, vagy figyelmen kívül hagyják őket. Nem értik meg a szavak valódi jelentését, azt csak a pár érti, számukra jelentéssel bír.

És talán ami a legfontosabb, amikor beceneveket adtok egymásnak, ez nem csak a szeretet és az intimitás jele, hanem a játékosság és az öröm jele is.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek