Egyéb kategória

Jótékony cselekedetek, melyek által nemcsak adtok, hanem kaptok is

A külföldi országokban egyre inkább elterjedt a november végi adományozó kedd mozgalom, mely az adakozásra, a jótékonyságra hívja fel a figyelmet. Hazánkban az ünnepi, adventi időszak az, amikor egyre inkább megnövekszik a jótékony cselekedetek száma. Ne feledjétek, kapni jó, de adni még jobb, és ez nemcsak a decemberi ünnepekre igaz.

vous - 2018.12.01.
Jótékony cselekedetek, melyek által nemcsak adtok, hanem kaptok is

A fekete péntek és a cyber hétfő után az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Németországban, Ausztráliában és Brazíliában is bevezették az adományozó keddet. A néhány évvel ezelőtt elterjedt hagyomány arra buzdít mindenkit, hogy valamilyen formában ajándékozzon, adományozzon, jótékonykodjon. Ezt a jócselekedetet azonban nemcsak ezen az egy novemberi kedden tehetitek meg. Az adventi időszak az egyik legjobb alkalom, hogy felkeressetek egy-egy jótékonysági célt szolgáló, karitatív szervezetet, és segítsétek munkájukat.

Az Eco-Age hozott is néhány példát, hogy a külföldi országokban hogyan is működik ez a bevált jó szokás.

  • Chai Day: a Chai Day arról szól, hogy összegyűljön a család, barátok vagy kollégák, hogy felhívják a figyelmet a nők elleni erőszakra, és adományokat gyűjtsenek a túlélők támogatására.
  • Támogassatok egy helyi közösségi projektet, jótékony célú kampányt.
  • Támogassatok adományokkal környezetvédelmi vagy társadalmi célt szolgáló karitatív szervezeteket.
  • Vállaljatok önkéntes munkát helyi állatmenhelyeken, hajléktalanszállókon, kórházakban, gyermekotthonokban.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek