Egyéb kategória

Hogyan készítsetek egészséges nasit a popcornból?

Ropogós, sós, édes, sajtos és csokoládéborítású: a popcorn bármelyik lehet. De a kérdés az, hogy száz százalékosan teljes kiőrlésű nasiként milyen formájában válhat egészséges finomsággá.

vous - 2018.12.01.
Hogyan készítsetek egészséges nasit a popcornból?

A pattogatott kukorica alapjában vége csak egy gabonaféle, nasiként elkészítve. A Good Housekeeping szerint a sima pattogatott kukorica száz százalékban teljes kiőrlésű, növényi alapú, rosttartalmú snack, ami önmagában véve tápláló, sőt antioxidánsokat tartalmazó növényi alapú élelmiszer. Azonban, ha olajjal, vajjal, sajttal, csokoládéval ízesítve fogyasszátok, akkor cukrot és telített zsírokat tartalmaz.

Keressétek a minél kevesebb és minél természetesebb összetevőket tartalmazó változatokat.

Általános szabályként a 250 kalóriát tartalmazó snackeket célozzátok meg, amelyek legalább 3 gramm fehérjét és rostot tartalmaznak.

Természetes ízesítőkkel még finomabb nasi lesz:

  1. A natúr pattogatott kukoricát ízesíthetitek fokhagymaporral, chili porral, chili pehellyel, tengeri sóval.
  2. Ha valami édesre vágytok, kombináljátok a pattogatott kukoricát, a nem cukrozott, szárított cseresznyét, az apróra vágott diót és néhány étcsokoládé kockát.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.