Egyéb kategória

6 dolog, amit Meghan Markle nagyon tud a stílusról

Meghan Markle népszerűsége idén biztosan túlszárnyalta Katalin hercegnéjét – legalábbis, ami a netes kereséseket illeti. Sokkal többen érdeklődtek a színésznőből lett hercegné iránt. Nem véletlen: idén májusban ment hozzá Harry herceghez, nemrég pedig bejelentették, hogy első gyermeküket várják. Meghan Markle-től sok mindent tanulhatnánk a feminizmusról, a nők jogairól, a sztársághoz való hozzáállásról, de mi ez alkalommal a stílusát elemezzük, mert sok szempontból követhető számunkra is.

vous - 2018.11.27.
6 dolog, amit Meghan Markle nagyon tud a stílusról

1. Legyen egy tökéletes blézeretek!

Vagy több… de egy mindenképp! Meghan Markle szívesen visel blézert blúz vagy ruha fölé is. Van, hogy nem is bújik bele, csak a vállára teríti. Nekünk tetszik ez a fajta laza elegancia.

Objektum doboz

2. Dobjátok fel a kis feketét – övvel!

Kis fekete helyett lehet kis kék vagy kis fehér ruha is – teljesen mindegy. Különlegesebb lesz az összkép, ha a ruhával egyező színű, vékony bőrövvel hangsúlyozzátok a derekatokat. 

Objektum doboz

3. Támogassátok a fenntarható divatot

A fenntarthatóság és környezettudatos öltözködés nem azt jelenti, hogy tetőtől talpig tervezői ruhát viseltek, és addig hordjátok, amíg le nem foszlik rólatok. A fenntarthatóságba belefér a használt ruhák viselése, amelyet nem csak turkálóban tudtok beszerezni.

meghan markle

Meghan Markle épp csodát tesz a fenntartható és etikus divattal

Livia Firth, Emma Watson, Cate Blanchett, Stella McCartney után most már Meghan Markle is rengeteget tett a fenntartható divatért. Harry herceg és felesége diplomáciai körúton vesznek részt Ausztráliában és Új-Zélandon. Meghan Markle pedig úgy döntött, a legtöbb ruháját fenntartható és etikus tervezőtől választja. Nem véletlen, hogy egyre többen beszélnek a Meghan Markle effektről >>>

4. Hercegné nadrágban – ne féljetek a széles nadrágszártól

Marlene Dietrich hatása legalább olyan nagy volt a divatra, mint a filmművészetre. A színésznő az 1930-as és 1940-es években rendszeresen viselt magas derekú, az ülepénél feszülő, de bő szárú női nadrágot. A puha, szép esésű anyagból készült ruhadarab szára a boka alá ért. A Marlene-nadrág igazi klasszikus >>>

Meghan Markle szereti az elegáns ceruzanadrágot is, de a bő szárú Marlene-nadrág is csodásan áll rajta. A magas, vékony nők nagy barátja ez a fazon, de magas sarkúval alacsony hölgyek is viselhetik.

Objektum doboz

5. Legyen egy tökéletes magas sarkú cipőtök

Katalin hercegné megtanította a világnak, mekkora jelentőssége van a nude magas sarkúnak, amely gyönyörűen nyújtja a lábakat és optikailag karcsúsít. Meghan Markle viszont azt tanítja meg velünk, hogy a nude mellett is van élet: a sötétkék, a sötétzöld vagy a sötétbarna cipő is megfelelő lehet, ha illik a szetthez. Mi egyébként azt javasoljuk, a nude mellé szerezzétek be a jolly joker sötét kéket is. Imádni fogjátok ezt a két kihasználható darabot.

Objektum doboz

6. Valami bő, valami szűk – kövessétek ezt a szabályt!

Klasszikus öltözködési szabály az, amit Meghan Markle is követ. A hercegné kifejezetten ügyel arra, hogy ha bő blúzt visel, akkor skinny nadrágot vagy farmert vegyen fel hozzá. A szűk felsőhöz szívesen visel tányérszoknyát. Nem minden esetben ennyire látható a különbség a szűk és a bő darabok között, de megfigyelhető ez a játék szinte valamennyi összeállításán.

Objektum doboz

Harry herceg Meghan Markle esküvő

Mindenki Meghan Markle ruhájáról beszél, de mit mond 2 magyar menyasszonyiruha-tervező?

Ma már pontosan tudjuk, milyen ruhát viselt Meghan Markle az év esküvőjén. Harry herceg feleségének ruháját Clare Keller brit divattervező, a francia Givenchy divatház vezető tervezője álmodta meg. A ruha sokak véleménye szerint túl egyszerű, mások díjazzák az egyszerű, de nagyszerű irányvonalat. A megosztó darabról szakembereket is megkérdeztem: milyen hatással lesz Meghan Markle ruhája az esküvői divatra, mit üzen a magyar menyasszonyoknak? Két magyar menyasszonyiruha-tervező válaszolt >>>

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.