Őrülten egyszerű, gyors és kiadós finomság a kalácspuding, amiben ráadásul új életre kelthetjük a szikkadt kalácsot vagy kicsit megfáradt, már nem annyira csábító péksüteményt. Ez a változat krémsajttal és áfonyával készül, finoman szaftos és lágy, és persze más gyümölcssel is készíthető.
Melegen, langyosan, hidegen is finom, puha és krémes, pillanatok alatt összedobható, nem mellesleg megmenthető vele a már nem igazán friss maradék kalács, briós, kifli vagy zsemle – csak arra érdemes figyelni, hogy sós ízesítésű ne kerüljön bele. Csak egy kis tojásos-tejes édes keverék, fagyasztott gyümölcs kell hozzá, hihetetlenül egyszerű, és leves után másodiknak, magában uzsonnára, de a maradék akár még reggelire is tökéletes.
Hogy még lágyabb és puhább legyen, érdemes a kalácsokat és a gyümölcsöt összefogó keverékbe egy kis natúr krémsajtot is tenni, istenien selymes így.
Ízesítőként pedig alap a vanília, de akár egy kis fahéjjal, gyömbérrel, esetleg kókuszreszelékkel is lehet rajta turbózni – ha pedig épp nincs a fagyasztóban áfonya, akkor erdei gyümölcs, meggy, málna, eper is jó hozzá, de akár befőtt is használható hozzá. Az a lényeg, hogy mennyei – elrontani egyikkel sem lehet!