Egyéb kategória

Miért jó hordozni? 15 + 1 érv

Séllei Lilla, a VOUS ügyeletes anyukája, kreatív blogger és táskatervező a héten olyan helyzetbe került, hogy újra hordoznia kellett 3 éves lányát, Borát. Ez az élmény ihlette a következő posztot is, amely minden kezdő anyukának segítség lehet.

vous - 2018.11.27.
Miért jó hordozni? 15 + 1 érv

A héten három nap is 39 fok feletti láza volt egy vírus miatt a három éves Bora lányomnak. Nagyon megviselte, ahogyan egy felnőttet is megviselt volna ilyen magas láz. Nem találta a helyét, csak sírt, de egyszer csak ő maga kérte, kössem a hátamra!

Néhány hetes korától hordozott baba, ez adta meg neki a biztonságot, és ez alapozta meg a szoros kapcsolatunkat is.

Hogy mennyit jelent neki a horodzás, jól példázza, sokáig azt hitte, Bálint (a bátyja) anya pocakjában volt, mielőtt megszületett, ő pedig a HÁTAMON! Ahogy felkötöttem a lázas háromévest (szerencsém van, mert mindössze 11 kiló), egyből megnyugodott, és elaludt. Éppen ezért gondoltam, egy blogposztban összegyűjtöm, nekünk mit adott három év alatt a hordozás, milyen előnyei vannak.

Objektum doboz

  1. Lelki biztonságot ad a gyereknek.
  2. Két szabad kezet biztosít anyának.
  3. Mobilitás: nem számít lépcső, magas padlós busz vagy metró.
  4. Bár sokan pont az ellenkezőjét hiszik, de a testi közelség adta lelki biztonságtól sokkal könnyebben önállóak lesznek a horodzott gyerekek. Magabiztosabb lesz, így bátrabban fedezi fel önállóan a világot.
  5. Okosabb baba: bizonyított tény, hogy a hordozott babák intelligensebbek.
  6. Közvetlenebb, barátságosabb gyerekek. Gondoljunk csak bele, egy hordozott babához, egy babakocsissal ellentétben, nem kell a felnőtteknek lehajolniuk, “leereszkedniük”, hanem azonos magasságban, szemkonkatusban vannak, a hordozott babának ez természetes.

A folytatást Lilla blogján olvashatjátok ide kattintva >>> 

Ajánlott cikkek