Egyéb kategória

Ez történik velünk, ha a kutyánkkal alszunk

Az Anthrozoös-folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kutyával alvás jelentős pozitív hatással van a nők alvási minőségére.

vous - 2018.11.27.
Ez történik velünk, ha a kutyánkkal alszunk

A kutatók 962 felnőtt, az Egyesült Államokban élő nőt kérdeztek meg, akiknek 55 százaléka legalább egy kutyával osztotta meg ágyát, 31 százalékuk minimum egy macskával aludt, 57 százalékuk pedig egy másik emberrel. Az eredmények azt mutatták, hogy kutyával aludni sokkal pihentetőbb, mint macskával, sőt, meglepő módon még az embernél is.

Forrás:
pexels.com

"Akik kutyával aludtak, arról számoltak be, hogy kiskedvencük nemhogy nem zavarja az alvásukat, hanem kényelmet és biztonságot is ad" – írta a tanulmány. "Ezzel szemben a macskák ugyanolyan „zavaróak” voltak, mint az emberek, és kevésbé kényelmes és biztonságos volt velük aludni, a beszámolók szerint.
Persze, hátrányai is vannak az együttalvásnak, mint például a szőr, az allergia, és az, hogy a kutya azt gondolja, egyenlőek vagyunk. A szakértők szerint viszont, ha a kutyánknak nincsenek viselkedési problémái, önmagában ez a helyzet nem vezet a dominancia felborulásához.
 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!