Egyéb kategória

Ez történik velünk, ha a kutyánkkal alszunk

Az Anthrozoös-folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kutyával alvás jelentős pozitív hatással van a nők alvási minőségére.

vous - 2018.11.27.
Ez történik velünk, ha a kutyánkkal alszunk

A kutatók 962 felnőtt, az Egyesült Államokban élő nőt kérdeztek meg, akiknek 55 százaléka legalább egy kutyával osztotta meg ágyát, 31 százalékuk minimum egy macskával aludt, 57 százalékuk pedig egy másik emberrel. Az eredmények azt mutatták, hogy kutyával aludni sokkal pihentetőbb, mint macskával, sőt, meglepő módon még az embernél is.

Forrás:
pexels.com

"Akik kutyával aludtak, arról számoltak be, hogy kiskedvencük nemhogy nem zavarja az alvásukat, hanem kényelmet és biztonságot is ad" – írta a tanulmány. "Ezzel szemben a macskák ugyanolyan „zavaróak” voltak, mint az emberek, és kevésbé kényelmes és biztonságos volt velük aludni, a beszámolók szerint.
Persze, hátrányai is vannak az együttalvásnak, mint például a szőr, az allergia, és az, hogy a kutya azt gondolja, egyenlőek vagyunk. A szakértők szerint viszont, ha a kutyánknak nincsenek viselkedési problémái, önmagában ez a helyzet nem vezet a dominancia felborulásához.
 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.