Egyéb kategória

Így használjátok az ecetet, mint természetes tisztítószert

A saját egészségetek és a környezet érdekében egyaránt érdemes a természetes alapú tisztítószereket választanotok a sok vegyszert tartalmazók helyett. A legjobb megoldás, ha olyan hétköznapi alapanyagot használtok fel a takarításhoz, mint például az ecet, ami sokoldalúan hasznosítható.

vous - 2018.11.24.
Így használjátok az ecetet, mint természetes tisztítószert

A Huffingtonpost 5 módszert mutatott be, amikre az ecetet felhasználhatjátok otthonotokban:

 1. Bolyhos törölközőkre
  Használjatok 1 csésze fehér ecetet mosószerrel együtt a bolyhos törölközők újjávarázsolásához.
 2. Kávéfőző tisztításához
  Tisztítsátok meg a kávéfőzőt vagy a teáskannát úgy, hogy az edénybe víz és ecet keverékét öntitek, ezzel forraljátok át. Ha kész, forraljátok át tiszta vízzel is, és máris használhatjátok.
 3. Karcolások eltüntetése a fabútorokon
  Az ecet és az olívaolaj keveréke kiválóan alkalmas a világos színű fafelületeken lévő karcolások kezelésére.
 4. Gyomirtóként
  Fújjátok be a fiatal gyomokat erős koncentrációjú ecettel. A savas ecet másnapra kipusztítja a nemkívánatos gyomokat.
 5. Fugatisztításra
  A fürdőszoba, konyha csempéje közti fuga kitisztítására is kipróbálhatjátok.

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.