Egyéb kategória

Vízlágyító otthonra? Így takarít meg nektek a lágy víz pénzt és időt

Ebben a cikkben az otthon ápolásáról és odafigyeléséről lesz szó, ennek eszközeként pedig a vízlágyító berendezés mellett hozok megtakarítási érveket – írja Cserta Szandra, Magyarország egyik első otthonszervezési tanácsadója Kívül Belül Boldogság című blogján. Tartsatok velünk!

vous - 2018.11.21.
Vízlágyító otthonra? Így takarít meg nektek a lágy víz pénzt és időt

Rengetegszer hallom a panaszkodást az ügyfelektől:

Nem látok túl a háztartási feladatokon. Egész nap csak pakolok és takarítok, de sehova sem jutok. Elegem van a robot munkából…

Ezekkel a gondolatokkal szinte mindenki szembesül, aki háztartást vezet. Természetesen mindenre vannak tüneti kezelések, azonban szeretek a dolgok mélyére menni, és a gyökerénél megfogni a felmerülő problémákat. Például ha a takarításhoz először el kell, hogy pakolj az adott felületről, akkor valószínűleg a takarítás hatékonyságán túlmutatóan az otthonszervezéssel kell kezdeni a feladatot, még mielőtt a takarításról szó esne.

Így amikor az otthonunk állapotáról van szó, a különböző számodra funkcionális berendezésekről, akkor figyelembe kell venni azt is, hogyha már berendezted a számodra ideális otthonod, akkor az eszközeid ápolására is kell időt, energiát és pénzt áldozni. Hiszen ha belegondolsz, sokkal kifizetődőbb hosszútávon apránként fenntartani egy mosógépet, mintsem lecserélni pár évente a különböző meghibásodások miatt, vagy pedig hosszú heteket várni rá, míg megjavítják és kicserélik az adott alkatrészt.

Ebben a cikkben az otthon ápolásáról és odafigyeléséről lesz szó, ennek eszközeként pedig a vízlágyító berendezés mellett hozok megtakarítási érveket, hogy kedvet kapj az otthonoddal való folyamatos törődésre.

Az otthon olyan, mint egy kapcsolat. Mindig foglalkozni kell vele, gondoskodni róla, mert ha elhanyagoljuk, elkezd lepusztulni, és az hosszútávon sok energiát és plusz költséget jelenthet.

Kemény víz költsége az otthonban

Magyarországon az otthonok jelentős részében kemény víz található. Ez egy adottsága, amit tudomásul kell venni, mint kiindulási pont. Természetesen, ha kíváncsi vagy, vagy nem tudod és meg szeretnéd nézni, hogy milyen a víz keménysége az otthonodban, akkor a BWT-től igényelhetsz ingyenes vízkeménység tesztert. Minél keményebb a víz, annál nagyobb a valószínősége a vízkő kialakulásának. Most nem a “cuki” vízkőről beszélünk, ami a vízforralóban kialakul és néha kitisztítod ecettel. Arról a vízkőről beszélünk, ami károsíthatja a berendezéseket. Megtelepszik a fűtőszálakon, csökkentheti a mosógép és a fűtés rendszer hatékonyságát.

A kemény víz ilyen értelemben ellened dolgozik. Hozzájárul a költségeidhez, elvesz tőled időt, amit másra is fordíthatnál és még stresszel is jár.

Hiszen egyre több energiát  fogyaszthatnak a készülékeid ahogy a vízkőréteg vastagszik rajtuk, és előfordulhat, hogy gyakrabban kell kihívni a szervizt, ami pénzköltéssel jár, és folyamatos alkalmazkodást igényel, hiszen egész nap otthon kell lenned és várakozni, hogy mikor is jön már a szakember. Nem utolsósorban folyamatosan takaríthatod a vízkövet minden felületről, ami minden másnap visszakacag rád.

Lágy víz hatása az otthonra >>> A folytatást is mindenképp olvassátok el.

Ajánlott cikkek