Egyéb kategória

Ezekre figyeljetek, ha tengeri halat vásárolnátok

A legfinomabb halas fogásokhoz a tökéletes alapanyag kiválasztása nem is olyan egyszerű. Figyelembe kell vennetek, hogy a halban van-e higany, honnan származik, és hogy a megfelelő példányt kapjátok-e az adott árért cserébe.

vous - 2021.09.17.
Ezekre figyeljetek, ha tengeri halat vásárolnátok

A kutatók szerint fontos, hogy minél több halat és tenger gyümölcseit fogyasszatok. A halak és a kagylók magas minőségű fehérjeforrások, alacsony telített zsírsavakat és kevés kalóriát tartalmaznak, valamint tápanyagokban és szükséges zsírsavakban gazdagak, amelyek elősegítik a szív egészségét. A Huffingtonpost összeállított egy egészséges tengeri útmutatót.

Ezekre figyeljetek, ha

  • Tonhalat vásároltok

A nagy szemű sárga tonhalat felejtsétek el, válasszátok a konzervhalakat, vagy a friss Amerikából, Kanadából származó tonhalat. Előnye, hogy proteinekben, vitaminokban és Omega3-ban gazdag.

  • Harcsát vásároltok

Alacsony a higanytartalma, kiváló B12 és D-vitaminforrás. Fogyasszátok bátran.

  • Kagylót vásároltok

A vad és a tenyésztett kagyló begyűjtése sem árt a környezetnek. Magas a protein, vas, magnézium és kálium tartalma.

  • Lazacot vásároltok

Kerüljétek a tenyésztett lazacot, mert nehéz tudni, hogy milyen környezetből származik. A vad alaszkai lazac a legjobb választás. A vad lazac egészséges, Omega3 zsírsavakban gazdag.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.