A legfinomabb halas fogásokhoz a tökéletes alapanyag kiválasztása nem is olyan egyszerű. Figyelembe kell vennetek, hogy a halban van-e higany, honnan származik, és hogy a megfelelő példányt kapjátok-e az adott árért cserébe.
A kutatók szerint fontos, hogy minél több halat és tenger gyümölcseit fogyasszatok. A halak és a kagylók magas minőségű fehérjeforrások, alacsony telített zsírsavakat és kevés kalóriát tartalmaznak, valamint tápanyagokban és szükséges zsírsavakban gazdagak, amelyek elősegítik a szív egészségét. A Huffingtonpost összeállított egy egészséges tengeri útmutatót.
Ezekre figyeljetek, ha
A nagy szemű sárga tonhalat felejtsétek el, válasszátok a konzervhalakat, vagy a friss Amerikából, Kanadából származó tonhalat. Előnye, hogy proteinekben, vitaminokban és Omega3-ban gazdag.
Alacsony a higanytartalma, kiváló B12 és D-vitaminforrás. Fogyasszátok bátran.
A vad és a tenyésztett kagyló begyűjtése sem árt a környezetnek. Magas a protein, vas, magnézium és kálium tartalma.
Kerüljétek a tenyésztett lazacot, mert nehéz tudni, hogy milyen környezetből származik. A vad alaszkai lazac a legjobb választás. A vad lazac egészséges, Omega3 zsírsavakban gazdag.