Egyéb kategória

Válasszatok életre szóló ajándékokat!

Közeleg a karácsony, és érdemes már most gondolkodnotok azon, mit szántok ajándékba szeretteiteknek. Az ajándék akkor a legjobb, ha egy életre szól, és nem a polcon, vagy a szekrény mélyén végzi. Hoztunk egy kis segítséget a választáshoz.

vous - 2018.11.19.
Válasszatok életre szóló ajándékokat!

A karácsony egy kicsit kínos volt a családomban egy darabig. Mint egy olyan weboldal alapítója, amely a leginkább fenntartható és leghosszabb élettartamú termékeket értékesíti, nem kedveltem, amikor valaki valami olyasmit vásárolt, ami eldobható vagy nem fenntartható – nyilatkozta az Eco-Age oldalán Tara Button, a BuyMeOnce alapítója.

Tara szerint a gond a kultúrával, a családdal és a barátokkal kezdődik, akik elvárják a kézzel fogható ajándékokat. Ha üres kézzel állítotok be egy karácsonyi összejövetelre, az olyan, mintha ruha nélkül érkeztetek volna. Ez bizony pánikszerű vásárláshoz vezet. Valószínűleg ti is voltatok már úgy, főleg az utolsó pillanatos ajándékokkal, hogy mindegy mit vesztek, csak vegyetek valamit. Nos, pontosan ezek azok az ajándékok, amik végül a szekrény mélyén végzik, vagy idővel a kukában.

Az ajándékoknak sokkal inkább egy életre kellene szólniuk, nemcsak egy karácsonyra.

Az a termék, amely hasznos lehet a jövőben, a leginkább környezetbarát megoldás, hiszen ez azt jelenti, hogy nem kell új termékeket gyártani annak helyettesítésére.

Íme Tara tippje, hogy hogyan vásároljatok életre szóló ajándékot:

Azok a dolgok, amiknek történetük van, amiknek jelentőségük van, sokkal hasznosabbak.

Mielőtt megvennétek valamit, tegyétek fel magatoknak az alábbi kérdéseket:

  • Szüksége van erre?
  • Összhangban van a saját, és a másik fél értékeivel?
  • Használni fogja a jövőben?
  • A jövőben is értékes marad?

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!