A csokoládé, a körte és a mogyoró hihetetlenül jól passzolnak egymáshoz, főleg ha sikerül édes, lédús és aromás körtéhez jutnunk. Omlós tésztával, főzött csokis krémmel és egy kis mogyorós morzsával isteni pitét süthetünk belőle!
A több réteg több munka, de hatalmas élmény is a végeredmény, és összességében egyáltalán nem bonyolult, legalábbis ennél a pitetortánál, mert mindegyik fázis egyszerű és gyors, csak hát kicsit összetettebb, de az ilyen mennyei házias sütemények meg is érdemlik a kicsit nagyobb figyelmet.
Az alapanyagai nagyon egyszerűek, egyedül a mogyoróra érdemes odafigyelni, mert ez frissen pirítva a legfinomabb, de ez is nagyon könnyen elkészíthető: a törökmogyorót egy tepsire téve 10-12 perc alatt 180 fokos sütőben illatosra pirítjuk, majd konyharuha vagy papírtörlő segítsgével ledörzsöljük a héját, ha már egy kicsit hűlt, majd késsel vagy robotgéppel durvára aprítjuk. Pici részlet, de még sokkal finomabb így ez a csodasüti!
Nézzétek meg a hozzávalókat és a receptet!